Versek

 

 16._Simon_R__ka_Zsuzsanna__1_.JPG

 

Simon Réka Zsuzsanna

 

Gyászruha


Mások ünnepét

Magadba loptad a felhők útját. Virágzik benned a nap, kiszabadul a fénye a kabátgombodon. Elmerülsz a begyűjtött mondatokban.Üveggömb

Pikkelyes üveggömb a nap. Sűrű ködben útvesztő a február. Összerakott testben elfogy a lélek. Madarak zuhannak az ég ablakába.

 

Gyász

Eret vág a hold. Elvérzik az éjszaka. Szívburkot repeszt az április. Nem enged a parttalan vakság. Perzsel a bőr a gyászruha alatt.

 

Közénk

Nemléted hamuja alatt fuldoklom. Átcsúsztál a világtalanba. Lehorgonyoztál a napon túl. Közénk állt egy leszakadt húsvéthétfő.

 

Kétszer

Hazaérek. Hetente kétszer. Kinyílt virágok várnak, hűvös reggelek és a kezed helye az ajtókilincsen.

 

Valaki

Valaki megállt a házak felett. Gyolcsot terít az álmainkra, és befogja az éjjeli fényeket. Az ágak alatt fellazulnak a szavak. Szálkává zsugorodik bennük a holnap.

 

A napraforgók lázadása

A papírnyárban ázik a napraforgók mozdulatlansága. Körberajzolja őket az idő. Háttal a napnak magukban görgetik a mindennapi sötétséget.

 

Július

Vattacukor a július. Beleragad a csend, mint mély árokba a pirkadat. Elérhetetlen a közel. Szétmállik benne a táj otthonossága.


A magányod

Szaggatott lépteidben vonaglik a szelídség. Árnyékot vet a magányod. Megnyesett filmszalag a tegnapi álom. Kelyhet szakít a szomjúság.Ősz

Barnul az ősz a mozdulatban. Derekamon feltámadt ölelésnyomok. Villanó fényben elcsúszik a határ. Térdig ér a sár a bordák között.

 

Fekete

Megvetett ágy a hold. Elfekszem benne. Magamba zárom az éjszakát. Gyűrött selyemkendő az ég, felszakítják a csillagok. A tenyerembe karcolom a ki nem mondhatót.

 

Megjelent a Bárka 2020/5-ös számában.


Főoldal

2020. október 27.
Győrei Zsolt tárcái Éltető József tárcái Szil Ágnes tárcái Nagy Koppány Zsolt tárcái
Szent Antal tüzePünkösd Békésben
Fekete Vince verseiTatár Sándor verseiSzilágyi András verseiMátyus Attila: Bodzaméz
Péntek Orsolya: IremJenei László: A kutya utolsó neveDarvasi László: Don-kanyarMolnár Lajos: Jó Karesznek
Márton László: Nibelungok, II. felvonásZalán Tibor: El kell mondanomMárton László: Nibelungok, I. felvonásMaruszki Balázs: Vasember fiai
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumProgramokFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA