Versek

Versek
Fekete Vince: Gyönyörű apokalipszis
„már kint voltak az üres bírósági épület folyosóján, / és akkor már érezte, hogy nem bírja tovább, mert elkezdte a torkát / szorongatni valami nagyon erősen, majd egyszeriben kibukott, szárazon...
Acsai Roland versei
„A szürkeség a fákra / leszáll, mert itt az este, / s a jelzőlámpa villog, / akár az első csillag ‒ / megtorpanunk egy percre.” Acsai Roland versei a Bárkából. 
Gál Ferenc versei
„Meg is oszthatjuk: a maguk / idejében és az ácsorgásnak tűnő táncban / ezek ketten térerő meg pohárköszöntő / nélkül boldogulnak.” Gál Ferenc versei a Bárkából. 
Farkas Wellmann Éva: Magad lehetsz
„Magad lehetsz. Ha úgy vágyod: magadra. / Vagy hogyha másképp: legvalóbb magad. / Ha néha kulcsod, nyelved elakadna, / kerül olaj, mely nyit csak, nem ragad.” Farkas Wellmann Éva verse a Bárkából. 
Háy János: Termosz
„de jó, / hogy jó minőségű / termoszt vettünk, / őriz meleget, őriz hideget, / azt őrzi, ami elmúlt, / télen a nyarat, / nyáron a telet.” Háy János verse a legutóbbi Bárka elejéről. 
Bíró József versei
„ilyen éden ez az éden / eminnen imádják / ez az éden ilyen éden / amonnan rimázzák” – Bíró József versei a Bárkából. 
Kürti László versei
„ötvenéves korodig hajt az érdek, aztán eljön, / hogy nem kísért nő, pénz, siker, kalandvágy, / úgy nézel szét a tájon, akár a vének. // ami fontos, azt ötvenre megcsináltad, / túl vagy már harcos...
Szabados Attila versei
„Elindulunk haza, néz utánunk, / szemeiben az ér pattanásig feszül. / Felette villogó felirat: Fortuna Gyros / és Kávézó. Most rakják ki a zárva táblát.” Szabados Attila versei a Bárkából. 
Ajlik Csenge versei
„A Nap lágyan mellkasomra tapos, / levelet hagy rajtam az ősz / égeti az apró, finom billogot, / a szeleket visszaszívják, mint / meggondolatlan, csúnya mondatot.” Ajlik Csenge versei.
Lövétei Lázár László: Szervraktár
„Van itt, az égben egy veterán lélek, fiam, / ő az én hasonmásom, vagy ha neked így jobban / tetszik: én vagyok az ő hasonmása – 2 tudom, / hogy érzékeny vagy az elsőbbségre, fiam, ha / tehetnéd,...
< >
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiKopriva Nikolett tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Mindák Dániel: CsokitortaCsabay-Tóth Bálint: A sarj
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Fekete Vince: Gyönyörű apokalipszisAcsai Roland verseiGál Ferenc verseiFarkas Wellmann Éva: Magad lehetsz
Oberczián Géza: EgyedülOberczián Géza: EgyedülKovács Dominik – Kovács Viktor: Lesz majd mindenKontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png