Hírek

 

 

 

 

 

Darvasi Ferenc kötetbemutatójaNéhány hete jelent meg a Bárka folyóirat szerkesztőjének, Darvasi Ferencnek az első novelláskötete a Palatinus Kiadónál.


Az eredetileg az Alföldben, az ambroozia.hu oldalon, a Csillagszállóban, az Élet és Irodalomban, a Forrásban, a Kortársban, a Látóban, a Műútban, a Nagyításban, a Tiszatájban, az Új Forrásban és A Vörös Postakocsiban publikált művek Elválik kötetcímmel láttak napvilágot.


Darvasi Ferenccel Háy János író, költő, a kötet szerkesztője beszélget az Elválik első bemutatóján, melyet a Könyvfesztiválon, a Csodák Palotája Osztovits Levente termében tartanak meg szombaton 13.15-től.


darvasi_els_borito


Vétkes szerelmek, kis pillanatok, szorongások, egy palack finom, lehetetlenül drága bor, egy el nem álmodott álom, egy soha meg nem kapott állás. Házmesterek, előtáncolók, paprikajancsik, megcsalt férjek és elfeledett feleségek. A mi életünkről, a mi kis életünk intim pillanatairól ír Darvasi Ferenc - ezeket találják e kötet tűpontos novelláiban.
Szerzőnk finom mesélő, nem ítélkezik, nem barátkozik, nem rág szájba semmit, csak jönnek ezek a gangos, folyóparti, félhomályos történetek, faluról és a körútról, és majd az olvasó belakja őket, majd az olvasó rostál, ha akar.
Darvasi Ferenc olyan okosan és fegyelmezetten adagol, ahogyan a már sok kötetes, rutinos, megért szerzők szokták, akikkel már nem rohan az idő. Pedig vele még rohan, ez az első novelláskötete, és mégis ilyen igazi zamatos, érett darabbal állt elő. Jó darab ez, remek szövegekkel, melyek nem untatnak, melyek segítenek, hogy velünk se mindig rohanjon ez a hűtlen élet. Emlékeket szövő írások, mondanám róluk, ha nem félnék a nagy szavaktól, és ha illene ilyesmi ezekhez a szigorúan faragott, kis világokhoz." (Grecsó Krisztián fülszövege)


 

2012. április 17.
Nagy Koppány Zsolt tárcáiGyőrei Zsolt tárcái Éltető József tárcái Szil Ágnes tárcái
Búgó gyökerek, avagy zeller a TiszántúlonEgy asztalnál szeptemberben a szentekkel
Poós Zoltán: 1979. december 3. – LőkösházaBabiczky Tibor versei Kopriva Nikolett verseiMarkó Béla versei
Oravecz Imre: AlkonynaplóAbafáy-Deák Csillag: Ad actaMegyeri Edit Tünde: VasárnapTőzsér Árpád: Északi emberek – Naplójegyzetek 2018/19-ből
Márton László: Nibelungok – Harmadik felvonásMárton László: Nibelungok, II. felvonásZalán Tibor: El kell mondanomMárton László: Nibelungok, I. felvonás
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumProgramokFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA