Hírek

 

 Sziveri_J__nos.jpg
Sziveri János
(Móser Zoltán felvétele)

 

Sikeres volt a Sziveri János zenei pályázat

 

A december 15-én zárult, Sziveri János költő emlékére hirdetett nyílt zenei pályázatra közel százan jelentkeztek és szinte minden zenei műfajból érkezett alkotás: a komolyzenétől a kísérleti elektronikán és hiphopon keresztül a sanzonok világáig. A Kertész Imre Intézet által kiírt pályázat célja, a fiatalon elhunyt vajdasági költő életművének népszerűsítése, műveinek eddig még sosem hallott formában való zenei feldolgozása, újragondolása, valamint a tavaly megjelent „A szélherceg” című kötetének megismertetése volt.

 

„Klasszikus képzettségű zeneszerzők, könnyűzenei producerek, professzionális zenészek és amatőr zenekedvelők is egyaránt színvonalas munkákat küldtek be a pályázatra. A sok hazai mellett számos határon túli alkotó jelentkezett, többségében a Vajdaságból, Sziveri János szülőhelyéről.” – ismertette Szabó Tamás, a Kertész Imre Intézet programigazgatója.

 

Szabó Tamás elmondta: a pályázat sikere nemcsak a pályázók számában, hanem abban is megmutatkozott, hogy újszerű zenei megközelítést kaptak a versek. A pályázók között van olyan, aki már sok éve kimondottan versek megzenésítésével foglalkozik és jól ismeri Sziveri János műveinek különleges világát, egyedi stílusát. Ugyanakkor sok fiatallal ez a pályázat ismertette meg a költő életművét, ezért is számítanak értékesnek az egyedi, korszerű feldolgozások. A pályázati anyagban csatolt szinopszisokban sokan számoltak be arról az inspiráló élményről, amit a számukra kevéssé ismert Sziveri életművel való találkozás jelentett – tette hozzá a programigazgató.

 

Az első három helyezett pénzdíjat, könyvcsomagot és egy, a pályaműhöz kapcsolódó videóklip forgatást nyert, amelyet a Kertész Imre Intézetben készíthetnek el. A helyezést nem szerzett, de kiemelkedő pályaművekből a Sziveri30 zsűrije egy válogatáslemezt állít össze, amit a Kertész Imre Intézet digitális terjesztésben jelentet majd meg.  

 

A Sziveri János zenei pályázatot 2020. október 8-án hirdette meg a Kertész Imre Intézet, Sziveri János „A szélherceg” című verseskötetének bemutató estjén. Az öt tagú zsűri által a legjobb háromnak ítélt helyezettet Szabó Tamás, a Kertész Imre Intézet programigazgatója hirdette ki. Az online bejelentés videója: https://www.youtube.com/watch?v=VPW5h3IR8C0

 

A további részletekről a Kertész Imre Intézet Pályázat menüpontban tájékozódhatnak. 


Főoldal

2021. február 04.
Éltető József tárcái Szil Ágnes tárcái Nagy Koppány Zsolt tárcáiMolnár Krisztina Rita tárcái
Erdész Ádám: A meghatározó évszázad történeteibőlMúltbéli járványokról
Húsvét utáni tormaság A múzeumok új barátja (III.)
Nádasdy Ádám verseiDrávucz Zsolt: Képeslapok Győri László verseiSimon Adri–Zsille Gábor: Rollertime
Molnár Lajos: Jó KaresznekKötter Tamás: Fair játék Légrádi Gergely novelláiDöme Barbara: Angyal a pincéből
Zalán Tibor: El kell mondanomMárton László: Nibelungok, I. felvonásMaruszki Balázs: Vasember fiaiTéblábolók, avagy eszetlenül váltjuk a rendszert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumProgramokFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA