Hírek

 

Logo_feher_HU.jpg

 

Több száz program a 25. Marosvásárhelyi

Nemzetközi Könyvvásáron

 

Több száz program várja az érdeklődőket a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amely a romániai magyarság legnagyobb könyvszemléjének számít.

 

A marosvásárhelyi Nemzeti Színházban zajló könyvvásár csütörtökön nyílik meg és vasárnapig tart. Csütörtökön délelőtt 10 órakor Balázs Imre József és a Navarra Dance táncosai tárják szélesre a színház kapuit, ezzel hivatalosan is megnyitva a negyedszázados szemlét.

Több mint 40 stand, több ezer kötet és több mint 100 program várja a látogatókat a seregszemlén, ahol az erdélyi és magyarországi könyvkiadás legfrissebb kiadványait lehet megvásárolni. A szervezők színházi programokkal, koncertekkel, író-olvasó találkozókkal, gyerekfoglalkozásokkal és számos irodalmi programmal várják a közönséget. A 25 éves vásár irodalmi évfordulók bűvöletében telik. Az idén 60 éves Kovács András Ferenc költő előtt tisztelegve csütörtök este fél nyolctól a Sebő Együttes áll színpadra a Kossuth-díjas szerzővel és annak Árdéli szép tánc címet viselő kötetének megzenésített verseivel. Vasárnap délelőtt 11 órától pedig Jack Cole dalai kelnek életre Fazekas Ernő, Márton Lóránt és Nagy Csongor előadásában. Szintén évfordulóhoz kötődik Bogdán Zsolt Ady-estje, a költő halálának századik évfordulója alkalmából kelnek életre a lázadó költő versei a kolozsvári színművész tolmácsolásában. A vásár vendége lesz a 70 éves Balla Zsófia is, aki két kötetét mutatja be. Az irodalmi programok keretében Prózaajándék Vásárhelynek címmel Darvasi László, Grecsó Krisztián, Láng Zsolt, Németh Gábor és Vida Gábor irodalmi estet tart Gáspárik Attila és Szegő János moderálásában. Közreműködnek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészei. Szombat délelőtt Darvasi László, Grecsó Krisztián, Németh Gábor, valamint Szegő János várja irodalmi matinéra a látogatókat.     Szombaton este 7 órától Marie Jones Kövek a zsebben című színdarab látható Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter előadásában.     

A vásár vendége lesz még Borsodi L. László, Elek Tibor, Fekete Vince, Győrfi Kata, Karácsonyi Zsolt, Keresztesi József, Király Kinga Júlia, Markó Béla, Mészáros Sándor, Rét Viktória, Sárközy Bence, Szávai Géza, Szűcs László, Tamás Dénes és Tibori Szabó Zoltán. Velük az Irodalmi Kávéházban, illetve író-olvasó találkozók, dedikálások alkalmával találkozhat a közönség.

 

A vásár programjairól részletesebben is tájékozódhatunk itt.

Elek Tibor Párbeszédben a kortárs „erdélyi” magyar irodalommal című könyvének bemutatójához itt lehet csatlakozni.

 

(MTI)


Főoldal

2019. november 14.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png