Hírek

magyar_nyelv.jpg

A Magyar Nyelv Napja öt városban

Az országgyűlés 2011-ben november 13-át a Magyar Nyelv Napjává nyilvánította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy évente egyszer a közfigyelem hivatalosan is ráirányuljon a szellemi-kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő magyar nyelvre.

Tavaly Balatonfüred, Kecskemét, Debrecen és Nagyszalonta közösen indította útjára azt a városok összefogásával szerveződő rendezvénysorozatot, amelyhez az idén már Gyula is csatlakozik és amelynek célja, hogy a városok önálló rendezvényei mellett olyan közös kapcsolódási pontok, közös programok is megjelenjenek amelyek tükrözik a nyelv mint a Kárpát-medence magyarságának összetartó erejét. Az irodalmi, nyelvi programok, író-olvasó találkozók mellett a partnervárosok mindegyikében 11.45 órakor Petőfi Sándor: Jó költőnek tartanak című versét szavalják a városok fiataljai, majd élő körkapcsolásban bejelentkeznek a városok a Magyar Nyelv Napja központi rendezvényen is, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

banner-300x126-1.jpg

Balatonfüred, Kecskemét, Debrecen város közös irodalmi pályázatot írt ki középiskolások számára Gyógyvizek és fürdők a XX. század eleji vidéki Magyarországon és napjainkban címmel, amelynek idén az eredményhirdetése a budapesti központi rendezvényen lesz.

November elsejétől on-line Kvízjáték is várja az érdeklődőket a www.füredkult.hu weboldalon.

A kezdeményezésben részt vevő városok számítanak további települések részvételére is, hogy ez a rendezvény egy Kárpát-medencét felölelő közös ünneppé váljon. 


 Főoldal

2014. november 06.
Szil Ágnes tárcái Nagy Koppány Zsolt tárcáiGyőrei Zsolt tárcái Éltető József tárcái
Egy nagyváradi szállodatulajdonos a legendákban és a történeti szövegekbenErdész Ádám: A meghatározó évszázad történeteiből
BodzavarázsA világ legnagyobb látványossága Csabán
Tóth Krisztina: Fűthető kabátKirály Farkas verseiSzálinger Balázs verseiSzabó T. Anna: Kín
Molnár Lajos: Jó KaresznekKötter Tamás: Fair játék Légrádi Gergely novelláiDöme Barbara: Angyal a pincéből
Zalán Tibor: El kell mondanomMárton László: Nibelungok, I. felvonásMaruszki Balázs: Vasember fiaiTéblábolók, avagy eszetlenül váltjuk a rendszert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumProgramokFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA