Hírek

 

 alljon_meg.jpg

 

Kihirdették az Álljon meg egy novellára!

pályázat nyerteseit

 

Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat győzteseit. A húsz legjobb mű a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesz olvasható országszerte. Idén először a 25 év alatti tehetségeket is díjazták.

 

Az Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázata idén a történetmesélés és olvasás közösségteremtő erejére hívta fel a figyelmet.

A JCDecaux és Libri felhívására több mint 3200 alkotás érkezett, amelyek gyakran tematizáltak olyan városi, tömegközlekedésen játszódó jeleneteket, amelyekben a szereplők megpróbáltak egymáshoz kapcsolódni, egymás valóságához közelebb kerülni.

A legjobb alkotásnak járó díjat Csák-Nagy Kriszta Aki épp arra járt című novellája érdemelte ki, a második helyen Lengyel Hajnalka Hazatérés című írása végzett, a harmadik pedig Kiss Zsuzsanna Tűzijáték című novellája lett.

A fődíjas alkotások mellett először díjazták a 25 év alatti felfedezetteket: a Libri Fiatal Tehetség különdíját Fischer Hanna Sára kapta, Rés című novellájával.

A novellapályázatra hét év alatt csaknem 22 500 alkotás érkezett. A zsűri elnöke Grecsó Krisztián volt, aki Vecsei H. Miklós színművésszel, Jamniczky Tímeával a JCDecaux vezérigazgatójával, valamint Ludvig Orsolya Stefanie-val, a Libri marketing és kommunikációs igazgatójával választotta ki a nyerteseket.

A húsz nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna és Vecsei H. Miklós előadásában.

 

(MTI)


Főoldal

2024. július 03.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiKopriva Nikolett tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Mindák Dániel: CsokitortaCsabay-Tóth Bálint: A sarj
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Grecsó Krisztián: Középkorú szerelmesversBecsy András: FelhőszakadásPál Dániel Levente verseiBálint Tamás: Máj hagymalekvárral
Kiss László: Az olvasásOberczián Géza: EgyedülKovács Dominik – Kovács Viktor: Lesz majd mindenKontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png