Hírek

 

 alljon_meg.jpg

 

Kihirdették az Álljon meg egy novellára!

pályázat nyerteseit

 

Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat győzteseit. A húsz legjobb mű a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesz olvasható országszerte. Idén először a 25 év alatti tehetségeket is díjazták.

 

Az Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázata idén a történetmesélés és olvasás közösségteremtő erejére hívta fel a figyelmet.

A JCDecaux és Libri felhívására több mint 3200 alkotás érkezett, amelyek gyakran tematizáltak olyan városi, tömegközlekedésen játszódó jeleneteket, amelyekben a szereplők megpróbáltak egymáshoz kapcsolódni, egymás valóságához közelebb kerülni.

A legjobb alkotásnak járó díjat Csák-Nagy Kriszta Aki épp arra járt című novellája érdemelte ki, a második helyen Lengyel Hajnalka Hazatérés című írása végzett, a harmadik pedig Kiss Zsuzsanna Tűzijáték című novellája lett.

A fődíjas alkotások mellett először díjazták a 25 év alatti felfedezetteket: a Libri Fiatal Tehetség különdíját Fischer Hanna Sára kapta, Rés című novellájával.

A novellapályázatra hét év alatt csaknem 22 500 alkotás érkezett. A zsűri elnöke Grecsó Krisztián volt, aki Vecsei H. Miklós színművésszel, Jamniczky Tímeával a JCDecaux vezérigazgatójával, valamint Ludvig Orsolya Stefanie-val, a Libri marketing és kommunikációs igazgatójával választotta ki a nyerteseket.

A húsz nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna és Vecsei H. Miklós előadásában.

 

(MTI)


Főoldal

2024. július 03.
Háy János tárcáiElek Tibor tárcáiKopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcái
Történetek az elveszettek földjéről – Egy bánáti német lány memoárjaLázadó keresztesek eltérő fénytörésben
Herbert Fruzsina: FőpróbaOcsenás Péter Bence: Forgók
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Debreczeny György verseiBorsodi L. László verseiOláh András verseiVörös István versei
Szil Ágnes: Poros útKiss László: A Fried-szobaBerka Attila: GyereksírásNagy Koppány Zsolt: Plázakandúr
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png