Hírek

 

 Sepsibook.jpg

 

Csütörtökön kezdődik

a 3. Sepsibook könyvvásár

és irodalmi fesztivál Sepsiszentgyörgyön

 

Csütörtökön kezdődik a 3. Sepsibook könyvvásár és irodalmi fesztivál Sepsiszentgyörgyön. Díszvendégei Nádas Péter és Gabriela Adameşteanu, az irodalmi rendezvények mellett zenei programok, kiállítások is lesznek.

 

A május 23-26. között a Sepsi Arénában zajló könyvvásáron és irodalmi fesztiválon közel 50 kiadó lesz jelen és 80 program várja az érdeklődőket. A négynapos rendezvényen író-olvasó találkozók, koncertek, kiállítások, interaktív foglalkozások is lesznek. Szonda Szabolcs, a Sepsibook programigazgatója szerint a könyvvásár „izgalmas keresztmetszetet nyújt arról, hogy milyen ma a szépirodalmi, szakirodalmi élet, a könyves kultúra”.

A sepsiszentgyörgyi könyvvásáron jelen lesz a magyar és a román kortárs irodalom számos jelentős képviselője, a többi között Balázs Géza, Tompa Andrea, Grecsó Krisztián, Markó Béla, Romsics Ignác, Demény Péter, Zsidó Ferenc, ahogy a slam poetry mozgalom tagjai és a háromszéki szerzők is.

Külön rendezvényen köszöntik a 80 éves Király László költőt, illetve a 80 éve született Farkas Árpádról és a tavaly elhunyt Kovács András Ferencről is megemlékeznek.

Két minikonferencia is lesz: egy könyvtárosok részvételével az élményalapú olvasásról szóló műhelytalálkozó, valamint a Nimród Vadászújság vándorrendezvénye, a Nimród Fórum.

A program részeként egy könyvillusztrációhoz kötődő, illetve egy fotó- és ikebanakiállítást is megnyitnak.

Kiemelt helyet kapnak a gyermekeknek, családoknak szóló programok, melyekre a környező településekről is érkeznek szervezetten osztályok. A könyvvásár keretében tartják a Könyvcsata vetélkedő döntőjét, a 3 év feletti gyerekeket kézműves foglalkozásokra várják, míg a kamaszokat a Grund interaktív tevékenységeire.

Koncertek is lesznek, melyek kapcsolódnak az irodalomhoz: Beck Zoltán és Grecsó Krisztián verskoncertet, Ada Milea gyerek- és felnőttkoncertet tart. A könyvvásár idején külön buszjárat is üzemel.

A könyvvásárt a sepsiszentgyörgyi és Kovászna megyei önkormányzat, a Bod Péter Megyei Könyvtár, Kónya Ádám Művelődési Ház és a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület szervezi.

A program elérhető a Sepsibook.ro honlapon.

 

(MTI)


Főoldal

2024. május 22.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiKopriva Nikolett tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Mindák Dániel: CsokitortaCsabay-Tóth Bálint: A sarj
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Fekete Vince: Gyönyörű apokalipszisAcsai Roland verseiGál Ferenc verseiFarkas Wellmann Éva: Magad lehetsz
Oberczián Géza: EgyedülOberczián Géza: EgyedülKovács Dominik – Kovács Viktor: Lesz majd mindenKontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png