Hírek

 

fisz_tabor_2023.jpg 

 

Ismét Király lesz a réten,

Királyréten,

július 19. és 23. között!

 

Bánki Éva, Szécsi Noémi, Kun Árpád

és Visky András lesznek a 2023-as FISZ-tábor vendégei

 

Az idén huszonöt éves Fiatal Írók Szövetsége tizedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, most ismét a Szokolya melletti Királyréten 2023. július 19. és 23. között. A négynapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Bánki Évával, Szécsi Noémivel, Kun Árpáddal és Visky Andrással hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként. Napközben líra-, próza-, kritika-, műfordítás műhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este pedig felolvasásokon, szakmai beszélgetéseken, társtudományi, társművészeti programokon vehetnek részt.

A FISZ-tábor célkitűzése, hogy évről évre tartsa karakterét és színvonalát, ugyanakkor meglepetéssel is várja az érdeklődőket, ezért a szervezők mindig újragondolják a tábor programját. A reggeli Szerkesztői ismeretek proszeminárium és az esti buli között a leghatékonyabb írói-szerkesztői gyakorlat, azaz a kis csoportokban zajló műhelymunka az, amiben kiváló szakemberek segítenek. A kritikaműhely vezetője Balogh Gergő és Smid Róbert, a prózáé Moskát Anita, Juhász Tibor és Vörös István lesz. A Szerkesztői ismeretek proszemináriumot Neszlár Sándor tartja. Terék Annával, Lövétei Lázár Lászlóval és Kollár Árpáddal dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői, míg a műfordító műhely vezetője Nádasdy Ádám lesz.

Szerda este FISZ-Durr címmel kerül sor egy izgalmas beszélgetésre a most friss könyveseinkkel: Oláh Pétert, Magolcsay Nagy Gábort, Bányai Tibor Márkot és Sirokai Mátyást Juhász Tibor kérdezi.

Csütörtökön Editio princess címmel kerekasztalt szervezünk: Erős Kinga, Nagy Gabriella, Pataky Adrienn lesznek a vendégeink, akikkel Tóth-Czifra Júlia beszélget.

Pénteken a kritikustusa keretében Codău Annamária, Radnai Dániel és Lapis József veszik górcső alá Tompa Andrea legújabb, Sokszor nem halunk meg című regényét Nagy Hilda moderálásával. A tábor harmadik estéjén Élt egyszer egy szakács címmel valósul meg látványfőzés. Szombaton a PesText nemzetközi irodalmi és kulturális fesztivál programját követően a Szövegpokol alkalmával felolvasnak a műhelyek tagjai.

A táborba való jelentkezés lezárult, több mint százan leszünk együtt Királyrét lankáin.

A tábor a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. Szakmai partnerünk és támogatónk a PesText nemzetközi irodalmi és kulturális fesztivál.

 

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/810496403770772/

 

További információ:

Szirák Sára

Fiatal Írók Szövetsége

fisz.sajto@gmail.com
sziraksara@gmail.com

+36 20 38 14 288


Főoldal

2023. július 18.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Gerzsenyi Gabriella: Fehér magányIvánovics Beatrix: Mese a jóságról
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Gál János humoros verse és verses prózájaFarkas Wellmann Éva: Átiratok érettségizőknekSzékely Csaba humoros verseiHartay Csaba humoros versei és prózája
Darvasi László: Hosszabb lesz, mint a La ManchePataki Tamás: A férfivá válás nehézségeiDragomán György: A tökéletes jégkocka nyomábanVöröskéry Dóra: A lamantin éneke
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png