Megkérdeztük

 

Kiss_Judit___gnes.jpg 

 

Megkérdeztük a „karanténban”

Kiss Judit Ágnest

 

Amikor beütött a vírus-krach, sokan azonnal valami járványtematikájú olvasmány után nyúltak: pestis, bezárkózás, világvége. Neked mi volt az első „könyves” reakciód, miket olvastál akkoriban?

Azonnal rendeltem pár könyvet, hogy ne az interneten töltsem az időm. Margaret Atwood Testamentumok című regényét olvastam minden helyett. Ez A szolgálólány meséjének a folytatása, és nagyon felemelő.

 

Mások filmekkel, sorozatötletekkel jöttek, virtuális színházat, karanténkoncerteket ajánlottak, láthatóan felértékelődött a különféle médiaszolgáltatók szerepe is, özönlöttek a címek: mintha egy nagy mozivá alakult volna a világ. Tény, bőséges a kínálat, ha az ember tényleg ráér – te ráértél? Milyen jó sorozatba vagy filmbe futottál bele, milyen színházi produkciót, koncertet láttál, amelyet szívesen ajánlanál nekünk?

Akinek ilyesmire volt ideje, az vagy nem tanít a digitális oktatásban, vagy nincs játszótárs nélkül maradt kisgyereke. Nekem mindkettőben van részem, mégis nagyon örülök, hogy a színházak sorra megosztották az előadásaikat, mert a Pécsi Harmadik Színház is elérhetővé tette YouTube-on a Prága, főpályaudvar című darabomat.

 

Olvasni jó, színházazni se rossz, de talán írni a legjobb. Mit írtál vagy írsz ezekben a napokban-hetekben?

Egyrészt Barna Imre kérésére karanténnaplót a Mozgó Világnak, másrészt folytattam a korábbi munkáimat: egy ifjúsági történelmi regényt az 1956-os forradalomról, egy librettót Az ember tragédiájából Gyöngyösi Levente zeneszerzőnek. Illetve a Pagony kiadó Most én olvasok sorozatába és a 3-5-8 perces mesék antológia újabb kötetébe írtam meséket. És pár napja adtam le verset az új rovatot nyitó HVG360-nak.

 

(Kérdezett: Kiss László)


Főoldal

2020. május 16.
Hozzászólást csak regisztrált felhasználó tehet!
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!
Hozzászólások
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.
Hírek
Négyszázezer forint összdíjazású irodalmi pályázatot hirdet az idei PesTextLáng Zsolt nyerte a Libri irodalmi díjat, a közönségdíj Grecsó Krisztiáné1% a Körös Irodalmi TársaságnakKihirdették a megújult fordítástámogatási pályázat első nyerteseit
Ütőér
Bék Timur tárcáiKarácsonyi Zsolt tárcáiVári Fábián László tárcáiMolnár Krisztina Rita tárcái
Versek
Fodor Veronika verseiMarczinka Csaba verseiFellinger Károly versei Falusi Márton versei
Prózák
Darvasi László: Egy tehén halálaFiatal írók a bezártságban - Csorvási Noémi: Fontos, hogy ne essünk ki a ritmusbólFiatal írók a bezártságban – Biró Sára: Egy rendszer összeomlása Molnár Krisztina Rita: Gombosdoboz
Drámák
Csík Mónika: Az ember tragédiája - Nyolc és feledik színDarvasi László: Karády zárkájaAcsai Roland: Farkasok Pozsgai Zsolt: A Szellemúrnő
A jó tanuló felel
Nem kötelező
Üzenet a palackban
Tündérkert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
KezdőlapImpresszumMegrendelésProgramokFedélzeti naplóArchívum
Hírlevél Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA