Hírek

 

 

 

 

LaMancha1

 

 

 

A La Mancha lovagjával és Ákos-koncerttel nyit a Sziget

 

 

Színházi előadással indul Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Sziget. Augusztus 7-én, a nulladik napon az Ákos-turné soron következő koncertje előtt 18.30-kor a Békéscsabai Jókai Színház La Mancha lovagja című előadását láthatják a fesztiválozók a teátrum Porondszínházában.

 

LaMancha2

 

Inkvizíciós börtönbe helyezi Cervantes regényét a Broadway-siker musical, cirkuszsátorba adaptálja azt Fekete Péter rendező 2012-ben. Mit keres egy nagy fekete POBEDA, a kommunizmus rettegett nagy autója a sátor közepén? Mire várnak bőröndjeiken ücsörögve a szögesdrót mögé beterelt emberek. Kitelepítés? Holokauszt? Munkatábor? Kiürült tekintettel várnak az emberek, bizonytalanok, elvesztették mindenüket. Bizalmatlanok a külvilág felé és egymással szemben is! Aztán jön valaki, aki mesél, Don Quijote-ként harcol, játszik és reményt ad. Hitet a közösség erejében és a soha fel nem adásban.

 

LaMancha3

 

Különleges színházi produkció, igazi csapatmunka: artisták, zenészek, színészek, táncosok egy porondon, cirkuszi és színházi tér valóság és álom elegye. Monumentális képek, melyek beégnek az emlékezetbe, élőzene, csodák halmaza. Egy musical másként, politikai felhangok nélkül, de erős gondolati üzenettel, sosem látott képi világgal.

 

További hírek az előadásról és az augusztus 2-ai budapesti sajtótájékoztatóról: jokaiszinhaz.hu/porondszinhaz-a-szigeten

 

 


Főoldal

 

2012. augusztus 02.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png