Papírhajó - Lakatlan szigetre való

a_vilag_urai_2_b1_kiajanlohoz__1_.jpg

Lakatlan szigetre való könyvek

Meleg teák és jó könyvek ideje – még egy lakatlan szigeten is jár ennyi… Gyerekkönyvkiadós válogatás az újdonságokból, kicsit már ajándékötlet jelleggel, a Papírhajón!

 

Harry Potter Varázsalmanach

ANIMUS

 hp_varazsalmanach_300dpi-1.jpg

Az első hivatalos mágiai kézikönyv J.K. Rowling Harry Potter-sorozatához. Névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye!

Tanácstalan vagy, hogy hol lehet törpegolymókot kapni? Furdal a kíváncsiság, mit tart Hagrid a zsebeiben? Nem jut eszedbe a begyűjtőbűbáj varázsigéje? Felfedeznéd a Roxfort titkos alagútjait? Vagy csak a kviddics érdekel? Ebben a hihetetlenül gazdagon illusztrált albumban mindent megtalálsz, amit Harry Potter világában ismerni érdemes.

Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

(208 oldal)

 

 

Ingeborg Arvola: Buffy Berg tehetséges. Önéletrajz

CERKABELLA

 buffy_berg_borito_B1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Az élet néha egy kényelmetlen székre hasonlít. Ilyenkor jólesik felállni és táncolni egyet.”

Buffy Berg egy szegény lány, olyan szegény, mint kevesek a gazdag norvég fővárosban, Oslóban.

De Buffy derűje kiapadhatatlan! Csodálatra méltó kitartással és leleményességgel igyekszik megvalósítani a nagy álmát is, hogy síelhessen. A síelés ugyanis a világ egyik legdrágább sportja. És Buffy hiába őstehetség, ehhez a sporthoz sok pénz kellene…

Patat Bence fordítása

(240 oldal)

 

Zuzana Bramborová: A giliszta kérdez

CSIRIMOJÓ

 giliszta-kerdez_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy giliszta és egy néni hétköznapi, mégis meglepő, Pantone színekben ragyogó találkozása. Bájos humorú ismeretterjesztő könyv a kertészkedésről elsősorban gyerekeknek, másodsorban minden korosztálynak.

Peťovská Flóra fordítása.

(72 oldal)

 

Yuval Noah Harari: Miért nem igazságos a világ? A világ urai 2.

LAMPION KÖNYVEK

a_vilag_urai_2_b1_kiajanlohoz__1_.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan lett minden ilyen igazságtalan? A világ urai második kötetéből kiderül, hol romlottak el a dolgok az emberiség története során, és hogyan tehetnénk még mindent jóvá. Gondoltad volna, hogy a búzatermesztéssel való ártatlan kísérletezés éhínségekhez, járványokhoz és háborúkhoz vezetett? Vajon miért találták fel az ókori okostojások az írást, és miért kell adót fizetni? A magyarázatban segít két szószátyár csontváz, egy arany fülbevalós krokodil, na meg ötvenmilliárd depressziós csirke. Sőt megtudhatod, hogyan jutott az ember a növények és állatok irányításától odáig, hogy saját társai felett is uralkodjon.

A Sapiens című bestseller szerzőjének legújabb sorozata a kiskamasz olvasóknak szól.

Torma Péter fordítása

(168 oldal)

 

Lucy Maud Montgomery: Anne a Zöld Oromból

MANÓ KÖNYVEK

 Anne.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucy Maud Montgomery örökzöld gyerekirodalmi klasszikusa 115 éve jelent meg először. Egy árva kislány történetén keresztül mesél a Prince Edward szigeten, Avonlea-ban élő közösség mindennapjairól. A történetet, amelyet a szerző saját élményeiből írt, milliók olvasták, és a könyvekből készült filmsorozat világszerte ismert lett.

Morcsányi Júlia fordítása

(304 oldal)

 

Kaláka zenéskönyv Kányádi Sándor verseiből

MÓRA

 Az_elveszett_k__vet.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kaláka zenekart rengeteg szál kötötte össze Kányádi Sándorral ‒ és köti össze ma is. Első erdélyi turnéjukon született meg Az elveszett követ című Kányádi-vers megzenésítése, majd az évtizedek alatt több tucat követte. Ez a kötet ezekből nyújt válogatást.

(48 oldal)

 

Davide Cali: Szavazz a farkasra!

SCOLAR

 Szavazz_a_farkasra.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tanyán az állatok új vezetőt készülnek választani. Dagonya Döme, Pipike Paula és a Cincogi fivérek természetesen azt szeretnék, ha őket választanák meg. Ám feltűnik egy új jelölt is, Ordas Iván, akit igaz, hogy senki sem ismer, de jóképű, jó fej és nagyon vicces… MINDENKI ORDAST AKARJA MEGVÁLASZTANI!

De vajon ez bizonyul a jó döntésnek?

Mese kicsiknek és nagyoknak, némi „harapós” tartalommal.

Pacskovszky Zsolt fordítása

(40 oldal)

 

Balássy Fanni: Bocs, hogy élek

TILOS AZ Á

 Bocs__hogy___lek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

„ (…) lefekszem a padlóra, és szemezek a plafonnal. Már nem vagyok tizenhat, és ettől furcsa módon fojtogat a sírás. Felnőtt vagyok. Felnőtt, aki nem tudja megkülönböztetni a vízórát a gázórától. Felnőtt, aki nem tudja, hogyan kell adóbevallást készíteni, vagy hogyan kell kitölteni egy sárga csekket. Felnőtt, aki képtelen nemet mondani. Felnőtt, felnőtt, felnőtt. Minél többet ismételgetem, annál kevesebb értelme van. Bocs, de nem lehet visszacsinálni az egészet?”

(120 oldal)

 

2023. október 31.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiKopriva Nikolett tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Mindák Dániel: CsokitortaCsabay-Tóth Bálint: A sarj
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Grecsó Krisztián: Középkorú szerelmesversBecsy András: FelhőszakadásPál Dániel Levente verseiBálint Tamás: Máj hagymalekvárral
Kiss László: Az olvasásOberczián Géza: EgyedülKovács Dominik – Kovács Viktor: Lesz majd mindenKontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png