Papírhajó - Primér/Primőr

Primér/Primőr

Pál Marianna versei a Papírhajon
„Az egész világon összesen / két gyerek van, akiknek / nem vesznek a szülei vattacukrot” – „festett, tömény cukor” és egyéb borzalmak Pál Marianna verseiben, a Papírhajón.
Molnár Krisztina Rita versei a Papírhajón
„A tűz, az élet bent pereg, / konyha, kunyhó, kisgyerek – / mint a zsömle. Kis. Kerek.” – meghitt kozmológia Molnár Krisztina Rita verseiben, a Papírhajón.
Fecske Csaba gyerekversei
„amit látnak, az lefordíthatatlan, / nem tolul agyukba a vér, nem forog / velük a világ, a tótágasban nem vétenek hibát” – Fecske Csaba versei a Papírhajón.
Titkos mozi
„egy pár pillanat, és mindennek vége” – Pacskovszky Zsolt a Móra Kiadónál készülő regényének részlete a Papírhajón.
Borsi Bálint gyerekversei
„és hátha, mint a gyorsfagyasztott börgerek, / ott lenne majd, ha fölkelek” – Borsi Bálint (majdnem) gyerekversei a Papírhajón.
A macskák utóélete
Miért nem foglalkozik a Nemzetbiztonsági Hivatal teremtett valóságokkal, avagy a macskák és a reinkarnáció. Szigeti Kovács Viktor naplórészlete a Papírhajón.
Pollágh Péter állatos meséi
„A kutya ugat, a karaván halad. Mégis mondd: Gazdija vagyok a képnek, gazdája egy emberségnek, nosztalgiának, egy soha nem győző etikának. Vagy legalábbis az írógépnek, Erikának.” Pollágh Péter...
Halloween a hajón
„végre megtörténik majd az, ami a New York-i viharban, a dallasi filmszínházban vagy a hongkongi tűzijáték után is megtörténhetett volna” – Dávid Ádám regényrészlete a Papírhajón.
Orcsik Roland gyerekversei
„Nincsen karja, / nincsen lába, / egész teste / a feje kábé, / ő a hetedhét / híres Karalábé.” Orcsik Roland gyerekversei a Papírhajón. 
Békés Márta gyerekversei
„Egyenruha, egyenakol, / aki másként béget, lakol” – imbolyog az iskola Békés Márta gyerekverseiben! A Papírhajón most olvashatók.
< >
Hírek
Gyerekirodalmi íróképző indulHírek a Tokaji ÍrótáborbólArany János korától vizsgálja a magyar irodalom változásait a 45. Tokaji Írótábor Elhunyt Kántor Lajos
Versek
Vörös István: Hermész-szonettekBertók László szalmaszál-firkáiHorváth Veronika verseiGömöri György versei
Prózák
Beck Tamás prózáiAndrássy József: NagyszombatElmaradtGaraczi László: Hasítás
Kritikák
A kör teljes megismeréséhez szükséges „π”Latin világban - Géczi János: TörekValóságok között - Bogdán László könyvérőlAz emlékezés szerkezete
Esszék, tanulmányok
Halmai Tamás: A Gangesz rabbijaArany-recepció a kortárs költészetbenLövétei Lázár László esszéjeSzáműzöttek - Vitairat a humán szakos pedagógusokhoz
Drámák
Vörös István: Pisztoly az asztalonMario és A VARÁZSLÓBartis Attila: RendezésV á r k e r t i J u l i s k a, avagy a szerelmi bűzfészek
A jó tanuló felel
Nem kötelező
Üzenet a palackban
Tündérkert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
KezdőlapImpresszumMegrendelésProgramokFedélzeti naplóArchívum

Hírlevél Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA