Hírek

 

 fuzet_toll.jpg

 

Közösség témában hirdet

irodalmi pályázatot a Starbucks

 

Idén negyedik alkalommal hirdeti meg kezdő irodalmároknak szóló versíró pályázatát a Starbucks Magyarország, amelynek témája a Közösség. A jelentkezéseket 2022. szeptember 5. éjfélig lehet benyújtani, amelyek közül a zsűri tagjai, Csalár Bence, Pion István, és Seres Lili Hanna választják ki a nyertest. A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget adjon kezdő tehetségeknek művészetük bemutatására, és erősítse a kávéházi kultúra és irodalom közötti szoros kapcsolatot. A verseny során a kávézólánc együttműködik a Fiatal Írók Szövetségével (FISZ), akik részvételi lehetőséget biztosítanak a nyertes számára, hogy részt vegyen nyári táborukban.

Negyedik alkalommal hirdeti meg a népszerű Kávéköltők irodalmi pályázatát a Magyarországon az AmRest által üzemeltett Starbucks, amellyel lehetőséget biztosít kezdő tehetségeknek arra, hogy egy szakmai tagokból álló zsűri és a nyilvánosság előtt bemutathassák költeményeiket. A kávézók mindig is fontos színterei voltak a közösségi életnek, az irodalmi művek születésének, éppen ezért az idei évben a szervezők a Közösség témájában várják a pályaműveket. A verseny döntőjét szeptember 20-án, a Kultúra napján tartja a kávézólánc.

A Kávéköltők pályázaton 14-30 év közötti fiatalok vehetnek részt, egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosságra más formában sem hozott, maximum 4000 karakter hosszú irodalmi művel. A pályázati anyagot a jelentkezőknek legkésőbb 2022. szeptember 5-ig kell elküldeniük online dokumentumként vagy videóüzenetben, ahol a szerző adja elő a versét.

„Nagy öröm számunkra, hogy már negyedik alkalommal rendezzük meg a Starbucks Kávéköltők irodalmi pályázatot. Az elmúlt évek tapasztalatai és visszajelzései alapján azt látjuk, hogy nagy az igény az ilyen jellegű lehetőségre, ahol a tehetségek megoszthatják alkotásaikat egy szélesebb közönséggel, amellett, hogy szakmai visszajelzést is kapnak munkáikról. Évről évre lenyűgöz minket a sok tehetség és kreativitás, amivel a pályaműveknek köszönhetően találkozunk, és lelkesen várjuk az idei verseket is.” – mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere.

Az irodalmi tehetségkutató során a Starbucks együttműködik a Fiatal Írók Szövetségével, amelyet a zsűriben Seres Lili Hanna képvisel majd. További tagja a zsűrinek Pion István, magyar költő, slammer, újságíró, szerkesztő, és Csalár Bence, nemzetközileg elismert divatújságíró és kreatív szakember. A pályázat győztese 5 döntős közül kerül ki szeptember 20-án, a Kultúra napján rendezett eseményen, ahol a döntőbe jutott szerzők személyesen is előadják alkotásaikat. A győztes a szakmai elismerésen és az ismertségen túl értékes ajándékcsomaggal is gazdagodik a Starbucks és a Fiatal Írók Szövetsége jóvoltából, valamint részt vehet a FISZ jövő évi irodalmi táborán is. A legjobb költemények szövegei és videós bemutatói a Starbucks online felületein is megjelennek.

„Példaértékű a Starbucks Kávéköltők kezdeményezése, amely felkarolja a kezdő versírókat lehetőséget biztosítva nekik arra, hogy bemutatkozhassanak a nyilvánosság előtt. Nagy öröm számunkra ez az együttműködés, és izgatottan várjuk, hogy megismerhessük az idei versenyzőket és munkáikat. Bízunk benne, hogy ez a verseny még több fiatallal szeretteti meg a költészetet.” – mondta Pataki Viktor, a Fiatal Írok Szövetségének társelnöke.

Bővebb információ és a pályázat részletes leírása a Starbucks Facebookoldalán érhető el. A pályázatokat és a videókat a starbucks@flowpr.hu e-mail címre küldhetik el a jelentkezők szeptember 5. éjfélig.

 

További információ és kapcsolat:  

Ács Sarolta
Flow PR 

  

Telefon: (+36) 1 336 1355
Mobil: (+36) 20 665 0380
E-mail: acs.sarolta@flowpr.hu
Webcím: www.flowpr.hu


Főoldal

2022. augusztus 16.
Csík Mónika tárcáiKiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Farkas Wellmann Éva: Akit nem találszFarkas Arnold Levente: Ywon KerépolMolnár Lajos verseiGéczi János versei
Zsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalan
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png