Hírek

10_A_Tokaji___r__t__bor_d__j__ad__sa.JPG

A KMI12 írója vitte el a Tokaji Írótábor nagydíját

 

A Petőfi Kulturális Ügynökség KMI12 programjának írója, Bene Zoltán kapta meg idén a Tokaji Írótábor nagydíját.

A magyar irodalmi élet egyik legfontosabb eseményét, a Tokaji Írótábort augusztus 23. és 25. között rendezték meg. A közel öt évtizedes múltra visszatekintő írótalálkozó háromnapos programját kerekasztal-beszélgetések, plenáris ülések, emléktábla-avatás és könyvbemutatók tarkították. A Petőfi Kulturális Ügynökség bemutatta frissen megjelent Bennem a többi című antológiáját, mely az Ügynökség KMI12 íróinak és költőinek műveit tartalmazza.

A KMI12 program a Petőfi Kulturális Ügynökség egyik zászlóshajója. A program a Kárpát-medence irodalmára összpontosítva nyolc, szakmailag elismert alkotóra és négy fiatal tehetségre hívja fel a figyelmet, segítve imázsépítésüket, műveik népszerűsítését. A program első évadának szerzőgárdájában az anyaországon túl székelyföldi, kárpátaljai, vajdasági és csángó származású alkotók is megtalálhatók. A már említett antológián túl az Ügynökség többek között portréfilmekkel, hangoskönyvek, megzenésített versek és versfilmek készítésével, valamint irodalmi rendezvények, találkozók szervezésével népszerűsíti a program szerzőit.

A Tokaji Írótábor utolsó napján a KMI12-tag Bene Zoltán vehette át a tábor díját Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a KMI12 programba tartozó író kapta ezt a rangos elismerést. A Kölcsey-éremmel kitüntetett Fehér Klára-díjas prózaíró, a Szeged kulturális folyóirat főszerkesztője, a Pannon Tükör és az Irodalmi Jelen prózarovat-vezetője személyében úgy véljük, méltó helyre került ez a rangos elismerés. Programunk célja, hogy szerzőink művei minél szélesebb körben ismertté váljanak és az eddiginél is többen olvassák őket” – mondta el Oberczián Géza, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságának megbízott programigazgatója.

 

A KMI12-es alkotók:

Senior prózaírók: Bene Zoltán, Majoros Sándor és Száraz Miklós György

Senior költők: Iancu Laura, Kürti László, Lövétei Lázár László, Szálinger Balázs és Zsille Gábor

Junior szerzők: Bék Timur, Marcsák Gergely, Nagy Lea és Regős Mátyás

 

(a díj átadásáról készült felvétel Oláh András fotója)


 

Főoldal

2021. augusztus 29.
Szil Ágnes tárcái Nagy Koppány Zsolt tárcáiGyőrei Zsolt tárcái Éltető József tárcái
Egy nyomasztóan hosszú év történeteiA mérnökök háborúba mentek
Domokos Márton: Mit csinál a polcCsikós Attila: 1990
Katics ága és virága – novemberi bálok és jóslásokBabonák és libák
Márton László: Veronai lovagok harca az óriásokkalTompa Gábor verseiPoós Zoltán: Felragyogó, eszelős fény – Battonya, 1981Tóth Krisztina humoros versei
Fekete Vince: Porlik minta…Kiss László: Édes EmmaBödőcs Tibor: …ha lenne tengerünkHáy János: Szerelmes vers
Márton László: Nibelungok – Negyedik felvonásMárton László: Nibelungok – Harmadik felvonásMárton László: Nibelungok, II. felvonásZalán Tibor: El kell mondanom
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumProgramokFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA