Tündérkert

 

Halmai_meret_jo.jpg 


Melyik vers, novella vagy regény elolvasása játszott megkerülhetetlenül fontos szerepet kortárs íróink, költőink életében, esetleg abban, hogy a költői-írói pályát választották? 2015 őszétől új rovatot indítunk, Tündérkert címmel. Biztosak vagyunk benne, hogy középiskolás diák olvasóinkat, de talán az idősebbeket is érdekli, hogy a Bárkához is kötődő alkotók milyen irodalmi alkotást ajánlanának a mai fiatalok számára. Elsőként: Halmai Tamás ajánlata. 


Halmai Tamás

 

Indulások, érkezések

 

Nehéz elképzelni, hogy gyerekkori Rejtő Jenő- és Karl May-olvasmányok után az ember ne kívánna mélyebben alámerülni az irodalom világában; hogy Pilinszky János vagy Székely Magda költészetétől megérintve ne támadna kedve verset írni; hogy Blaise Pascal és Simone Weil művei ne invitálnák a filozófiai töredékek világába; hogy Babits Mihály, Szerb Antal, Németh G. Béla értekező prózai munkássága ne terelgetné az irodalomértelmezői pálya felé; hogy Alessandro Baricco-regényekkel találkozván ne akarna maga is regényírásba fogni; hogy Ray Bradbury vagy Philip K. Dick vagy Iain M. Banks könyvei ne ösztönöznék sci-fi elbeszélések kiötlésére; hogy a Híd Terabithia földjére, a Mitágó-erdő vagy egynéhány Neil Gaiman-történet ne ingerelné benne az alvó fantasyszerzőt; hogy Hamvas Béla vagy Mooji esszéi-beszélgetései ne irányítanák figyelmét a spirituális betűvetés lehetőségeire; hogy Békés Pál, Csukás István, Lázár Ervin meséi ne varázsolnák elő belőle a mesélőkedvű örök-gyereket; hogy Hiperkarmát vagy Müller Péter Sziámi-formációkat hallgatva ne érezne csábítást dalszövegírónak csapni föl.

 

E sorok írója kívánt, támadt, invitálták, terelgette, akart, ösztönözték, ingerelte, irányították, elővarázsolták, érzett.

 

Aktuális ajánlatai pedig:

- Székely Magda összegyűjtött versei
- Alessandro Baricco: Tengeróceán
- Simone Weil: Ami személyes, és ami szent


Főoldal

2015. október 06.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Lövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva verseiFarkas Wellmann Éva: Szanatóriumi emlékvázlatok
Ecsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás ember
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png