Hírek

 

TIME_log__s.png

 

Körtánc

 

Gyerekirodalmi pályázat

 

Érezted már valaha, mennyire jó dolog összekapaszkodni? Egy ritmusra lépkedni, körbeforogni? Akkor is, ha idegenekként álltok be a körbe – társakként egy ütemre dobban a lábatok. Mennyire jó, mekkora felszabadító élmény egymásra hangolódni, felvenni egymás ritmusát! Az együttgondolkodás, együttműködés nemcsak örömszerző tevékenység, de hatalmas erőket képes mozgósítani.

Egy gyerekirodalmi pályázatra hívunk most benneteket – a KÖRTÁNC ennek a hívószava, ehhez kapcsolódó gyerekirodalmi szövegeket várunk.

 

Egy Európai Uniós kulturális együttműködési pályázat keretében három ország, Magyarország, Szlovákia, Románia, három kiadója fogott össze, hogy összehozza, egymással és a nagyközönséggel megismertesse a résztvevő országok legjobb íróit, illusztrációit. A TIME (Together in the Middle of Europe) szakmai zsűri által kiválasztott írók és fiatal illusztrátorok – országonként 10-10 író és illusztrátor –, valamint az őket koordináló szerveztek, egyesületek hosszútávú együttműködését valósítja meg. A közös alkotómunka eredménye egy illusztrációs vándorkiállítás és egy illusztrált gyerekirodalmi antológia lesz, KÖRTÁNC címmel. A vándorkiállítást és az alkotókat nemcsak a résztvevő országok fontosabb művészeti, gyerekirodalmi centrumaiban kívánjuk bemutatni, hanem nemzetközi illusztrációs fesztiválokon is; az antológia a három ország nyelvén, valamint angolul és németül, e-book és audiobook formában is jut el még szélesebb olvasóközönséghez Európa- és világszerte.

Az antológia irodalmi anyaga úgy áll össze, hogy országonként tíz-tíz szöveget választ ki nyílt irodalmi pályázatban az egyes országok legnevesebb gyerekirodalmi szakembereiből összeálló öttagú zsűri. A magyarországi zsűri tagjai: Csörgei Andrea (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Dr. Hermann Zoltán (Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest), Dr. Lapis József (Sárospataki Református Teológiai Akadémia), Márton Evelin (Bukaresti Rádió, Helikon) és Pauer Erika (Bródy Sándor Megyei Könyvtár, Eger). Mellettük egy 5‒8. osztályos tanulókból álló gyerekszűri (Templomdombi Általános Iskola, Szentendre) is részt vesz az értékelésben.

A pályázatra 10‒14 éveseknek szóló prózai írás beküldésével lehet jelentkezni. A szövegek max. 5000 karakter terjedelemben készüljenek, és valamiképpen kapcsolódjanak a KÖRTÁNC tematikájához: szóljanak arról, hogy az összefogás mennyi örömöt szerezhet, a közös élményben feloldódnak a különbözőségek, közösség formálódik.

A pályaműveket névvel ellátva, elektronikusan kell elküldeni az alább címre:

lovaszandi@gmail.com

Beérkezési határidő: 2023. március 31.

A zsűri 2023. április 15-ig választja ki a tíz legjobb szöveget, amelyek a nemzetközi antológiában szerepelnek. Ezen felül a nyertes művek szerzőit 200 € tiszteletdíjjal jutalmazzuk.

 

A pályázat értékelését és a nyerteseik névsorát 2023. április 15-én ezen a felületen is közzétesszük, valamint a TIME – Together in the Middle of Europe facebook-oldalán. Az oldalon a pályázattal kapcsolatos információkat folyamatosan frissítjük.

 

Cerkabella Könyvek Kft.


Főoldal

2023. február 15.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png