Hírek

 

eros-kinga.jpg 

 

Újra Erős Kingát választották

a Magyar Írószövetség elnökévé

Erős Kinga kritikust, szerkesztőt, az Orpheusz Kiadó vezetőjét választotta újra elnökévé szombati tisztújító közgyűlésén a Magyar Írószövetség.

Magyarország legrégebbi és legnagyobb tagságú irodalmi szervezetének tisztújító közgyűlésén megválasztották az 56 tagú választmány tagjait, majd a közgyűlést követően a választmány 6 tagú elnökségét és elnökét.
Erős Kinga amellett, hogy a Magyar Írószövetség elnöke, a Tokaji Írótábor Egyesület elnökségi tagja és az Olvasat.hu szerkesztője.
A szövetség tájékoztatása szerint a brassói születésű Erős Kinga 1990 óta él Magyarországon. Tizenöt éve publikál hazai és határon túli folyóiratokban, irodalmi esszéit lengyel és bolgár nyelvre fordították. A Magyar Napló folyóirat kritika rovatának szerkesztője volt 2007 és 2010 között, valamint a Magyar Irodalom Zsebkönyvtára sorozatszerkesztőjeként is dolgozott. Ugyanebben az időszakban a Kritikai Füzetek könyvsorozatát is szerkesztette, mely a fiatal kritikusok első kötetmegjelenését szolgálta.
Ekler Andreával közösen 2009-ben állították össze a Pályatükrök – Húsz portré fiatal alkotókról című könyvet, amely a mai napig a legátfogóbb képet adja a rendszerváltás után induló hazai és határon túli írók munkásságáról. Irodalmi ismereteket 2012 óta tanít a Magyar Írószövetség Íróiskolájában. Az év novellái című antológiát 2014 óta szerkeszti. A Móricz Zsigmond alkotói ösztöndíj szakmai kuratóriumának 2015 óta, a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalmi Kollégiumának 2016 óta tagja. Könyvkiadói munkássága a kortárs magyar irodalom és a határon túli alkotók népszerűsítését szolgálja.
Az írószövetség új elnökségi tagjainak Bene Zoltánt, L. Simon Lászlót, Lőrincz P. Gabriellát, Rózsássy Barbarát, Soltész Mártont és Szentmártoni Jánost választották.
A közgyűlés tizenegy örökös tagot választott, akik közül hatan posztumusz díjat kaptak.
Örökös tagokká választották Ács Margitot, Kiss Gy. Csabát, Lezsák Sándort, Mezey Katalint és Sárközi Mátyást.
A Magyar Írószövetség posztumusz örökös tagjává vált Csontos János, Görömbei András, Kabdebó Lóránt, Monostori Imre, Papp Tibor és Vathy Zsuzsa.

 

(MTI)


Főoldal

2022. december 12.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png