Hírek

 

Irodalmi-Humorfesztival.jpg 

 

X. Irodalmi Humorfesztivál

és irodalmi konferencia

a Gyulai Várszínházban

 

A Gyulai Várszínházban 2002 óta kétévente megrendezett Irodalmi Humorfesztivál az egyik legkiemelkedőbb nyári szépirodalmi program a Kárpát-medencében.

A kortárs magyar irodalom élvonalát képviselő költők, írók olvassák fel még publikálatlan, általában erre az alkalomra írott humoros verseiket, prózáikat. Az alkotók személyes jelenléte és előadásmódja mindig egyedivé és a közönség számára különösen izgalmassá, vonzóvá teszi ezeket az estéket.

Az est szerkesztője-rendezője, Elek Tibor, arra törekszik mindig, hogy lehetőség szerint különböző esztétikai ízlésirányok és irodalmi csoportosulások hazai és határon túli képviselői olvassák fel műveiket és legyenek közöttük nagy visszatérők, akik már elnyerték a közönség tetszését egyszer-egyszer, korábbi szerepléseikkel, de olyan alkotók is, akik először mutatkoznak be.

Az idei fellépők:

Darvasi László, Egressy Zoltán, Fehér Béla, Fekete Vince, Háy János, Kiss László, Márton László, Gál János, Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba, Kiss Judit Ágnes, Kiss Ottó, Tóth Krisztina.

 

Az előadás két részből, felvonásból áll, az egyes szövegek közötti zenei átmenetekről két kiváló jazz zenész, Binder Károly és Borbély Mihály improvizatív muzsikája gondoskodik majd, ezzel is fokozva a közönség szórakoztatását.

 

A humorfesztivál augusztus 10-én 20.30 órakor kezdődik a Várszínpadon. 

 

humorplakat.jpg

 

A jubileumi évre tekintettel idén neves előadókkal irodalmi konferenciát is rendeznek a magyar irodalmi humor múltjáról és jelenéről a fesztivál napjának délutánján 14.00 órától a Mogyoróssy János Városi Könyvtár előadótermében.

 

 A magyar irodalmi humor múltja és jelene című irodalmi konferencia programja:

 

2021. augusztus 10. 14.00 óra, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár előadóterme

 

14.00  Megnyitó: Elek Tibor

 

Elnök: Kiss László

 

14.05-14.35 Bíró-Balogh Tamás: A modernség irodalmi humora
15.20-15.55 Király Levente: A kortárs irodalom humora
15.20-15.55 Csapody Kinga: A gyerekirodalom humora

 

Kávészünet

 

16.10-16.45 Fazekas Sándor: „A stand up-irodalom” humora
16.50-17.25 Kiss László: Az irodalmi humor az Irodalmi Humorfesztiválok tükrében

 


Főoldal

2021. augusztus 09.
Szil Ágnes tárcái Nagy Koppány Zsolt tárcáiGyőrei Zsolt tárcái Éltető József tárcái
Illyés Gyula és a magyar halloweenA Nagyszalonta-Doboz sertéstengely, avagy a makkoltatás, ami összeköt
Bék Timur versei Gál János: Kísérletezés, Költő Imre újabb szenvedéseiFalusi Márton: Dal, ellendalKiss Judit Ágnes humoros versei
Fehér Béla: Közösségi hálóGömöri György: Harmadik karantén-naplóLantos László Triceps: Jézus fiaOravecz Imre: Alkonynapló
Márton László: Nibelungok – Negyedik felvonásMárton László: Nibelungok – Harmadik felvonásMárton László: Nibelungok, II. felvonásZalán Tibor: El kell mondanom
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumProgramokFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA