Hírek

 

 __rk__ny_Istv__n_1974.jpg

 

Kiírták az 2021-es Örkény István drámaírói

ösztöndíjpályázatot

 

Pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) fiatal drámaírók részére. Az Örkény István drámaírói ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, és lehetőséget adjon fiatal pályakezdő drámaíróknak, akik már irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolták vonzódásukat a műfajhoz.

 

A pályázatra 1981. január 1-jét követően született drámaírók jelentkezhetnek, akik nem részesülnek más központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent. Az ösztöndíjat egy teljes, új színdarab tervével lehet megpályázni, amelyet az ösztöndíj elnyerése előtt nem publikáltak. A kiírás szerint PhD-témával nem lehet pályázni. Az ösztöndíj időtartama 12 hónap, az ösztöndíj összege bruttó 200 ezer forint havonta. A pályázatok beadási határideje február 15. – írja a PIM csütörtöki közleménye. A részletes kiírás a Petőfi Irodalmi Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (PIM – OSZMI) honlapján érhető el.

 

(MTI)


Főoldal

2021. január 14.
Csík Mónika tárcáiKiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Farkas Wellmann Éva: Akit nem találszFarkas Arnold Levente: Ywon KerépolMolnár Lajos verseiGéczi János versei
Zsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalan
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png