Hírek

 

sztebtk.jpg 

 

Ismét megrendezik Szegeden

a Magyar Könyvkiadók Napját

 

Író-olvasó találkozó, könyvbemutató, kerekasztal-beszélgetések és írók-filozófusok futballmeccs is szerepel a Magyar Könyvkiadók Napja programján, amelyet kedden és szerdán (október 1-jén és 2-án) rendez meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen.

 

Az Élettörténet és emlékezet címmel megszervezett kulturális rendezvény legtöbb programjának első nap a szegedi bölcsészkar, második nap az egyetemi könyvtár ad otthont.

A filozófiai és irodalmi kerekasztal-beszélgetéseken a résztvevők – a kortársak, a barátok, a tanítványok, az életpálya szakértő ismerői – a megemlékezés és a hommagé gesztusán, valamint a személyes történeteken, anekdotákon keresztül a Tengelyi László és Heller Ágnes filozófusok, valamint Tandori Dezső és Térey János költők halála után maradt hiánnyal szemben az olvasókban élő jelenlétüket próbálják erősíteni. Az előadásokon szó lesz a száz éve elhunyt Csáth Géza és a 90 éve született Bori Imre munkásságáról is, de a Csáth-naplók és a Bori Imre-levelezés mellett az irodalommá szerveződő személyes életanyag – visszaemlékezés, önéletrajz – és az ebből kirajzolódó, illetve az ezt alakító történelem dinamikus erőviszonyai is izgalmas beszédtémáknak ígérkeznek. Esténként a programok a Grand Caféban folytatódnak, kedden Végel László mutatja be Temetetlen múltunk című önéletrajzi regényét, másnap előbb írók és filozófusok olvasnak fel részleteket műveikből, majd Mesterházi Mónika Evidenciák - Esszék versekről és költőkről című kötetét ismerhetik meg az érdeklődők. Szerdán tartják az írók-filozófusok labdarúgó-mérkőzést, Esterházy Péterre emlékezve. A bölcsészkar épületében a minden könyvbarát számára nyitott és ingyenes beszélgetések mellett egész napos könyvcserét és könyvvásárt is rendeznek, amelyen a legnevesebb magyarországi kiadók mellett két jelentős vajdasági intézmény, a Symposion és a Forum is részt vesz.

 

(MTI)


Főoldal

2019. szeptember 30.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png