Hírek

 

 FISZ_tabor2018_1920x1080.jpg

 

FISZ-tábor Királyréten

július 18. és 22. között:

Olvasni szabad!

 

Királyréten július 18. és 22. között: Olvasni szabad!

 

Kemény István, Földényi F. László, Ladik Katalin és Zoltán Gábor lesznek a 2018-as FISZ-tábor vendégei

 

A Fiatal Írók Szövetsége hetedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, ezúttal új helyszínen, a Szokolya melletti Királyréten 2018. július 18. és 22. között. Az ötnapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Ladik Katalinnal, Kemény Istvánnal, Földényi F. Lászlóval és Zoltán Gáborral hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként. Napközben líra, próza, kritika, műfordítás vagy nemzetközi műhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este pedig felolvasásokon, szakmai beszélgetéseken, társtudományi, társművészeti programokon vehetnek részt.

 

A FISZ-tábor célkitűzése, hogy évről évre tartsa karakterét és színvonalát, ugyanakkor meglepetéssel is várja az érdeklődőket, ezért a szervezők mindig újraalkotják a tábor programját. Királyrétre kisvasúttal is lehet érkezni, a FISZ-vasúton pedig felolvasó kalauzok kísérnek. Ha nem ebben a FISZ-táborban, akkor hol máshol lehetne Győrffy Ákossal túrázni a Bajdázó-tónál? Az újdonságok mellett csak ami jól bevált, az marad változatlan. A reggeli Bevezetés a szépirodalomba és az esti buli között a leghatékonyabb írói-szerkesztői gyakorlat, a kis csoportokban zajló műhelymunka az, amiben kiváló szakemberek segítenek. A kritikaműhely vezetője Károlyi Csaba és Szirák Péter, a prózáé Láng Zsolt és Szilasi László. Kollár Árpáddal és László Noémivel dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői, míg a műfordító műhely vezetője Nádasdy Ádám lesz. A nemzetközi műhelyek keretében lesz román-magyar fordítói workshop, de két indiai szerzővel is megismerkedhetnek a táborozók Rochelle Potkar és Sonnet Mondal költők személyében.

A tábor első napjának estéjén Határok és átlépések címmel kerül sor egy nyílt és rendhagyó beszélgetésre a szexuális zaklatásról, meghívott szakértők közreműködésével, így Csepregi Jánossal, Halász Sárával és Kiss Valériával.

Bemutatkozik két közös kiadásban megjelent kötettel az Erdélyi Híradó, lesz kerekasztal-beszélgetés Erőszak és irodalom címmel, majd Kritikustusa is a frissen megjelent FISZ-könyvekről, melyben az ítészek a szemünk előtt csapnak össze esztétikai érveikkel. A tábor második estéjén a Szépirodalmi Figyelő főz, és amint kifogyott a lecsó az üstökből, különleges desszert következik: az idén 20 éves Fiatal Írók Szövetsége születésnapi tortáján fújjuk el a gyertyákat.

 

A FISZ-tábort tehát idén sem érdemes kihagyni.

További információ és a letölthető jelentkezési lap a FISZ honlapján vagy Facebook-oldalán található.
http://fiatalirok.hu/cikk/fisz-t%C3%A1bor-2018

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/436971340060292/

 


Főoldal

2018. július 10.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png