Hírek

 

 cirkusz.jpg

 

Csoda a cirkuszban irodalmi pályázat

- vers, novella, dal

 

A felhívás:

 

A magyar költészet napja alkalmából a Fővárosi Nagycirkusz irodalmi pályázatot hirdet a megújuló cirkuszművészet üzeneteinek közvetítése céljából. Költők, írók, dalszerzők, irodalomkedvelők jelentkezését várjuk.

Ha szereted a cirkusz világát, gyakran jársz a Fővárosi Nagycirkusz vagy az utazó cirkuszok műsoraira, mindig is érdekelt, milyen lehet a cirkuszi élet romantikája, együtt dolgozni állatokkal vagy sok ezer néző szeme láttára átrepülni a levegőn, akkor arra biztatunk, hogy írj verset, novellát vagy dalt a cirkuszról!

A Fővárosi Nagycirkusz a pályázattal szeretné olyan pozitív hangulatú művek születését segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során. Erő, kitartás, egyensúly, esélyegyenlőség, pontosság, egymásra figyelés – gondolatok, melyek a cirkuszi műsorszámok megtekintése után eszünkbe járnak. Ezek művészi megfogalmazására, az átélt katarzis verbális megfogalmazására keressük az irodalmárokat, tollforgatókat.

Habár jelenleg is több száz irodalmi alkotás foglalkozik a cirkusszal, ezekben legtöbbször a szomorúsággal, a magánnyal kapcsolatban jelenítik meg. Sajnos jóval kevesebb mű szól arról, miért szeretjük a cirkuszt: a csodáról, a varázslatról, a felfokozott pillanatokról, a hihetetlen teljesítményekről, a cirkuszművészek bátorságáról és ügyességéről, a cirkusz szenvedélyes és fegyelmezett világáról, a nézők ámulatba ejtéséről.

A beérkezett műveket 2018. augusztus 15-ig a csicsely.zoltan@maciva.hu címre várjuk „CSODA A CIRKUSZBAN” tárgymegjelöléssel, amelyeket azután rangos zsűri értékel és magas pénzdíjjal (fél millió Ft + különdíjak) jutalmaz.

A győzteseket és a legsikeresebb alkotásokat 2018. szeptember 21-én, A magyar dráma napján hirdetjük ki.

Egy pályázó több művet is leadhat, akár mindhárom kategóriában, terjedelmi megkötés nélkül. Vers, novella vagy dalszöveg esetén a pályamunkákat egyetlen *.doc vagy *.pdf dokumentumban, megzenésített dal esetén *.mp3-ban kérjük a levélhez csatolni.

Az irodalmi művek megszületését a Fővárosi Nagycirkusz a jelenleg futó, vízi cirkuszi műsorának, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás megtekintésével is inspirálni szeretné. A költők, írók és dalszerzők szintén a csicsely.zoltan@maciva.hu e-mail címen igényelhetnek jegyet bármelyik, augusztus 15. előtti előadásra a „CSODA A CIRKUSZBAN” irodalmi pályázatra hivatkozva.

A pályázathoz kérjük megadni az értesítési adatokat: pontos nevet, címet, telefonszámot, e-mail címet.

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaművek egészét vagy részleteit a pályázat meghirdetése után, további ellenszolgáltatás nélkül felhasználja a programjain, közzétegye honlapján, elektronikus vagy nyomtatott felületein.


 Főoldal

2018. április 12.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png