Hírek

 

 irotoll.jpg

 

Újra lehet pályázni a fiatal művészeket

támogató ösztöndíjakra

 

Ismét lehet pályázni fiatal művészeknek, művészettörténészeknek kiírt ösztöndíjakra a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (MANK) szakmai lebonyolításában.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) minden évben ösztöndíjpályázatokkal támogatja a fiatal művészek pályakezdését, szakmai tehetséggondozását, valamint a már több éve a pályán lévő alkotók munkáját. Az Emmi megbízásából a MANK Nonprofit Kft. szervez, pénzügyileg bonyolít, gondoz és dokumentál, valamint szakmailag lebonyolít 12 ösztöndíj közül négyet: a Derkovits Gyuláról, Kállai Ernőről, Kozma Lajosról és Pécsi Józsefről elnevezett ösztöndíjakat.

A közlemény kitér arra, hogy az Emmi a 2018-as évben megemelte az ösztöndíjak összegét, illetve a 12 ösztöndíjat további kettővel egészítette ki. A Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjjal, melynek célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti kutatásának ösztönzése lesz, és évente 10 fő nyerheti el, illetve az Oláh János szerkesztői ösztöndíjjal, melynek célja, hogy a tehetséges fiataloknak nyújtson segítséget a könyv- és folyóirat-szerkesztői pályakezdéséhez, valamint kedvező feltétételeket biztosítson a magas színvonalú szakmai gyakorlat megszerzéséhez. Az ösztöndíjat két évre kaphatja meg 10 fő, és kétévente fogják kiírni. A további 12 ösztöndíjról a http://www.alkotomuveszet.hu/index.php/osztondijak oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A felsorolás szerint februárban a Kállai Ernő művészettörténészi és műkritikusi ösztöndíj, a Pécsi József fotográfusi ösztöndíj, a Kozma Lajos iparművészeti ösztöndíj, a Babits Mihály műfordítói ösztöndíj, a Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj, a Fischer Annie zenei-előadóművészeti ösztöndíj, Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíj, a Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíj, az Örkény István drámaírói ösztöndíj és a Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj pályázható meg.

 

(MTI)


Főoldal

2018. február 01.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png