Hírek

 

 SzollosiMatyas_Honfi_Anna_portr__ja.jpg
Szöllősi Mátyás (Honfi Anna portréja)

 

Szöllősi Mátyás kapta az idei Margó-díjat

 

A legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat Szöllősi Mátyás kapta Váltóáram című könyvéért a vasárnap zárult Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron, a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíjasa pedig Tóth Kinga lett.

 

Szöllősi Mátyás költőként debütált, írt már drámát, volt szerkesztő és fotóriporter, nevéhez köthető a város jellegzetes arcait felvillantó Budapest Katalógus. Első prózakötetében kilenc novella szerepel, amelyek szervező eleme az Orion felrobbant csillagának mindent beterítő fénye, ez azonban csak a háttér, valójában a könyv hétköznapi történések láncolata.

A díjat, amellyel félmillió forintos pénzdíj is jár, harmadik alkalommal adták át.

A Margó-díj mellett a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. támogatásában a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját is kihirdették: olyan 35 év alatti elsőkötetes írónak, aki egyéni látásmódjával, friss, izgalmas könyvével érdemelte ki az elismerést. A díjat Holdvilágképűek című könyvéért Tóth Kinga kapta. A pénzjutalom mellett Budapest-élménycsomaggal is jár a program különdíja, amelyet a főváros olyan fiatalok támogatására hívott életre, akik kreatív gondolkodásukkal és egyedi hangvételükkel hiánypótlóak Budapest kulturális életében.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megvalósult négynapos rendezvényen számos magyar kötet és külföldi szerző mutatkozott be, beszélgetéseket, koncerteket és gyerekprogramokat szerveztek. A következő Margó Irodalmi Fesztivált 2018 nyarán rendezik meg.

 

(MTI)


Főoldal

2017. október 22.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png