Hírek

 

Arany_meret.jpg

 

„Arany 200 busz”

– A Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása

 

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílik a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítás. Az „Önarckép álarcokban” című tárlatnak elkészítik az iskolai oktatást kiegészítő, országosan utazó változatát is. Az e célra átalakított „Arany 200 busz” június elejétől járja az országot.  Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A buszba manuális játékokat és a digitális eszközöket is beépítenek, melyek nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek. A kiállításhoz kérhető tárlatvezetés, illetve foglalkozás is, hiszen a buszt minden helyszínen múzeumpedagógusok kísérik.

A kiállítás látogatása ingyenes, a fogadó intézményektől csupán a parkolóhely biztosítását és villanyáram csatlakozási lehetőséget kérnek. Örömmel vennék, ha a kísérők szállásának megszervezését – kedvezményes vagy akár ingyenes lehetőség biztosításával – segítenék. Együttműködést kérnek abban is, hogy az adott településen minél több érdeklődőhöz eljuthasson a mozgókiállítás híre.

A nyári időszakban kulturális rendezvényeken és irodalmi-művészeti fesztiválokon szeretnének jelen lenni, ősztől, illetve 2018 tavaszától elsősorban a közoktatási intézmények, városi könyvtárak, művelődési házak, múzeumok meghívására számítanak. Főként vidéki intézmények és a határon túli magyarság oktatási, kulturális intézményeinek jelentkezését
várják, a budapestieket szeretettel látják a 2018 őszéig látogatható Arany-kiállításon.


A kitöltött jelentkezési lapokat folyamatosan várják az arany200busz@pim.hu e-mail címre, itt érdeklődhetnek egyéb részletekről is.


A jelentkezési lap a múzeum honlapjáról is letölthető: https://pim.hu/hu/arany-200-busz


Főoldal

2017. április 21.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png