Hírek

 

 EMIA_2016.jpg
Lőrincz György, Gálfalvi György, Csapody Miklós

 

Idén is díjakat osztott

az  Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány

 

Az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány idén 21. alkalommal tartotta  hagyományos díjátadó ünnepségét október 15-én, szombaton a székelyudvarhelyi városháza Szent István-termében. Az EMIA-díjat idén a hetvenéves Bölöni Domokos, illetve Lőrincz György írók kapták, őket Zsidó Ferenc és Egyed Péter laudálta. A Hídverő-díjat az erdélyi irodalom anyaországi népszerűsítéséért Csapody Miklós irodalomtörténésznek ítélték oda, őt Kántor Lajos köszöntötte. Ebben az évben sem debüt-, sem életműdíjat nem osztott ki a kuratórium.

 

Az EMIA-díjasok sora a leghosszabb az alapítvány összes kategóriájában. Ezt a kitüntetést hagyományosan a hetvenedik életévüket az aktuális évben betöltő íróknak-költőknek adják át, így történhetett, hogy idén éppen az alapítvány elnöke, Lőrincz György is részesülhetett az elismerésben.

Az életműdíjasok sorában olyan neveket találunk 2004-től kezdődően, mint: Kányádi Sándor, Sütő András, Do­mo­kos Géza, Dávid Gyu­la, Szabó Gyu­la, Fo­dor Sándor és Szilágyi István.

Debüt-díjat 2008-tól osztanak, ebben eddig Var­ga Borbála, Máthé Angi, Tom­pa And­rea, Po­toz­ky László és Hert­za Mi­ko­la részesült.

Hídverő-díjasok 2002 óta: Szépfa­lu­si István és Márta, Po­mogáts Béla, Ilia Mihály, Görömbei András, Széles Klára, Sza­kolczay La­jos, Márkus Béla, Ber­tha Zoltán, Elek Tibor, Pécsi Györgyi.

 


Főoldal

2016. október 18.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png