Hírek

 

 2_sz__ignacz_bence_foto_2016_IG_7705.JPG
A Szabó T. Anna drámájából készült előadás egy jelenete

 

A III. Bábos Drámaíró Verseny díjai

 

Szabó T. Anna és Vörös István darabjai nyertek

 

Április 3-án délután 3 órától tartották Békéscsabán, a Napsugár Bábszínházban a III. Bábos Drámaíró Verseny bemutatóit és díjkiosztóját. A három szerző – Markó Róbert, Szabó T. Anna és Vörös István – egyetlen éjszaka alatt írták meg drámáikat, melyeket 2 és fél nap alatt állított színpadra 3 rendező – egy-egy színészcsapattal. Munkájukat természetesen ezúttal is sokan segítették a „háttérből”: a fény- és hangtechnikusok mellett éjjel-nappal dolgoztak a bábműhelyek, a zenekar tagjai pedig egész albumra való dalt készített a darabokhoz.

 

A szövegről és az alakításokról ötfős zsűri döntött: Asbóth Anikó, Elek Tibor, Jászay Tamás, Túriné Kovács Márta és Zalán Tibor – de a közönség is véleményt nyilvánított a számára legkedvesebb darabról.

 

Lássuk az eredményeket: a legjobb színész díját Schneider Jankó kapta, a legjobb színésznő Telenkó-Oláh Tímea lett, a legjobb drámát Szabó T. Anna írta, legjobb rendezőnek Kuthy Ágnest választotta a zsűri. A legizgalmasabb férfikaraktert Bonczidai Dezső formálta meg, a legizgalmasabb női karaktert Spergel Anna, különdíjban részesültek a háttérműhelyek és a színház zenekara, a Rokodál. A közönség szavazatai alapján a legjobb előadás díját az Atkák nyerte, melynek írója Vörös István, rendezője Katkó Ferenc volt.

 

1_V__ignaacz_bence_foto_2016_IG_7557.JPG
A közönségkedvenc: Vörös István: Atkák című darabja

 


Főoldal

2016. április 04.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png