Hírek

 

 gyulai.jpg

 

Hétfőn Irodalmi Humorfesztivál Gyulán

 

Július13-án tartják Gyulán, a Várszínházban a VII. Irodalmi Humorfesztivált. A rangos, humoros irodalmi seregszemlét kétévente rendezik, s alkalmai igazi sikerszériának tekinthetők: a legnevesebb, legismertebb írók, költők teszik tiszteletüket itt minden alkalommal. A sorozat válogatója és szerkesztője- rendezője Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka folyóirat főszerkesztője.

Az eddigi évek során olyan alkotókkal találkozhatott a közönség, mint Esterházy Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Lackfi János, Nádasdy Ádám, Podmaniczky Szilárd, Szőcs Géza vagy Temesi Ferenc, s mindig felszabadult kacagás és pozitív visszajelzések kísérték a rendezvényt.

Az igényes szórakoztatásról idén is élvonalbeli szerzők gondoskodnak – kimondottan erre az alkalomra írt szövegeikkel, saját előadásukban örvendeztetve meg a hallgatókat. Többen lesznek olyanok, akik még soha nem szerepeltek az Irodalmi Humorfesztiválon: Kovács András Ferenc, Kukorelly Endre, Márton László, Szálinger Balázs, Vörös István, a Győrei Zsolt-Schlachtovszky Csaba szerző- és előadópáros, valamint újdonságként a slam poetry is képviselteti magát, Pion István és Simon Márton szereplésével. Mint minden eddigi alkalommal, idén is lesz Békés megyei fellépője az estnek, ezúttal Hartay Csaba, akinek a Könyvhétre jelent meg Nem boci címmel regénye, és a Viharsarki Kattintós című, népszerű humoros blog szerzője. A nagy visszatérők között köszönthetjük a sok műfajban elismert Tóth Krisztinát és Orbán János Dénest – mindkettőjüket már jó néhány más irodalmi bemutatóról ismerik a Békés megyeiek (is).  

Az est műsorvezetője Tarján Tamás, aki várhatóan most is szellemes felvezető szövegeivel, felkészülten terelgeti majd a fellépő írókat. A zenei közreműködő pedig a kitűnő jazz-zongorista, Rozsnyói Péter lesz – az ő muzsikája színesíti az elhangzó szövegeket, és alkalmanként valószínűleg reagál is rájuk, improvizatív módon. Az előadott műveket a Bárka folyóirat idei 5-ös számában olvashatják majd mindazok, akik lemaradnak a remek hangulatú találkozóról.

(Fotó: Kiss Zoltán)


Főoldal

2015. július 09.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png