Hírek

 

 magveto.jpg

 

Verspályázat középiskolásoknak

a költészet napja alkalmából

 

Három kategóriában hirdet verspályázatot középiskolásoknak a Magvető Kiadó a költészet napja alkalmából. A verseket március 27-ig várják.

 

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott pályázati felhívás szerint az első kategóriában klasszikus vagy kortárs magyar költő művének paródiájával jelentkezhetnek maximum egy oldal terjedelemben a fiatalok. A második kategóriában kötött versformában, meghatározott hívószavakra írt költeményeket várnak. A Kész a leltár című József Attila-versből vett hívószavak: árultam, forgót, kenyeret, könnyebb, könyvet, mikor, újságot, verset, volt. Ezek mindegyikének szerepelnie kell a maximum egy oldalas műben.

A harmadik kategóriába Repülő szőnyeg címmel – szintén maximum egy oldalas – szabadverset várnak a szervezők. Mint írják, egy pályázó több verset is benyújthat.
A kategóriák első helyezettjei e-könyv-olvasót, a második és harmadik helyezést elérő pályázók értékes könyvcsomagot kapnak. A közönség kedvence a kiadó egyik szerzőjét elviheti iskolájába, hogy osztálytársainak alternatív irodalomórát tartson.
A beérkezett pályaműveket szakértői zsűri bírálja el április 3-ig. A legjobb 9-12 vers szerzője meghívást kap a Magvető április 10-én tartandó, Költőállomás című költészeti napi rendezvényére. A kiadó továbbá vállalja, hogy a kiválogatott pályaművekből verseskötet állít össze és publikál korlátozott példányszámban, amely kötelespéldányként bekerül az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteményébe is.

A Költőállomás című rendezvényen többek között alternatív költészetóra, bemutató, improvizációs verseny, valamint énekelt versek is várják az érdeklődőket az Impró „kreatív töltőállomáson” Budapesten – írták a tájékoztatóban.

Forrás: MTI


 Főoldal

2015. március 12.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png