Hírek

 

Zelei_D__vid_m__ret.jpg 

 

Zelei Dávid kapja a Bodor Béla-díjat

 

 

A Bodor Béla-díjat 2013. végén alapította a 2010-ben elhunyt író, költő, kritikus családja: felesége, Tunyogi Erzsébet, és lánya, Bodor Emese. A mindig Bodor Béla születésnapjához, február 24-éhez közeli napon átadott díj célja az, hogy elismerje az egyedi hangvételű, önálló gondolatokat megfogalmazó, 35 év alatti kritikusokat. A család által felkért szakmai kuratórium (Kemény István, Margócsy István, Németh Gábor, Szilágyi Zsófia) döntése alapján az első kitüntetett, 2014-ben, Lengyel Imre Zsolt volt.
2015-ben a kuratórium egyhangú döntése alapján Zelei Dávid kapja a Bodor Béla-díjat, 2014-ben az Alföldben a bestseller-kritikáról megjelent írásáért, a Kalligram folyóiratban, a prae.hu-n, az Élet és Irodalomban közölt világirodalom- és fordításkritikáiért, a világirodalom-kritikáért tett erőfeszítéseiért.
A spanyol-történelem szakon végzett Zelei Dávid 1985-ben született, a FISZ-Jelenkor Világirodalmi Sorozatának sorozatszerkesztője, a Lazarillo Hispanisztikai Portál szerkesztője. Az általa szerkesztett Világtalanul? Világirodalom-kritika Magyarországon című kötet 2015-ben jelenik meg a FISZ Világirodalmi Sorozatában.
    A díj átadására 2015. február 18-án, szerdán, délután 4 órakor kerül sor, az Írók Boltjában. Az eseményen Lázár Balázs részleteket olvas majd fel Bodor Béla műveiből, a díj átadása után pedig Szilágyi Zsófia Zelei Dáviddal beszélget.

Az eseményre szeretettel vár mindenkit

Bodor Béla családja, és a Bodor Béla-díj kuratóriuma

 


 Főoldal

2015. február 16.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png