Hírek

 

 tavaszi_margo.jpg

 

A Margitszigeten rendezik meg májusban

a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált

 

Május 23. és 25. között, a margitszigeti Kristály Színtéren rendezik meg a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált, ahol három napon át könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, zenés irodalmi estekkel, rendhagyó irodalomórákkal és élő podcastfelvételekkel várják az érdeklődőket. A programokon a részvétel ingyenes.

 

A Bookline támogatásával megvalósuló rendezvényen az idén négy színpadon, több mint 50 programmal várják a látogatókat.

Azt írják, délutánonként az irodalmi élet meghatározó szerzőit és új köteteiket bemutató beszélgetések, esténként zenés irodalmi produkciók közül lehet válogatni.

A fesztiválon koncertezik a Tudósok, Mondjad, Atikám című József Attila esttel érkezik Vecsei H. Miklós és Balla Gergely (Platon Karataev) és Népi líra című lemezét mutatja be Pion x Krizsó.

A fesztiválon mutatja be új kötetét többek között Erdős Virág, Cserna-Szabó András, Háy János, Jakupcsek Gabriella, Kemény Lili, Krusovszky Dénes, Kovács Dominik és Kovács Viktor, Láng Zsolt, Puzsér Róbert, Szentesi Éva, valamint Zoltán Gábor.

A fesztivál első napján emlékek és álmok elevenednek meg Krusovszky Dénes új verseskötetében, az önvédelem hiányát használja fegyverként nagy port kavart önéletrajzi kötetében Kemény Lili, Kovács Dominik és Kovács Viktor, azaz a Kovács ikrek pedig elmesélik, hogyan kell közösen regényt írni.

Mint írják, a második napon a 2020-ban Libri irodalmi díjjal jutalmazott Láng Zsolt mesél új regényéről, Erdős Virág kötetbemutatóján összeolvad a közélet és a magánélet.

A fesztivál utolsó napján új regényét mutatja be Szentesi Éva, meg nem írt novellákat tartalmazó kötetéről beszél Cserna-Szabó András, és először a Margó közönsége hallhat részleteket Darvasi László új, háromkötetes nagyregényéből, Máté Gábor előadásában.

A bemutatott köteteket az érdeklődők a helyszínen megvásárolhatják és a jelenlévő szerzőkkel dedikáltathatják is.

Mint írják, idén először élőben lehetnek jelen a fesztivál látogatói kulturális podcastek felvételén. A fesztiválon veszi fel élőben következő adását a Buksó (24.hu), a Ma is tanultam valamit (Index), a Nem rossz könyvek (444), az Ezt senki nem mondta! és Az első (Könyves Magazin) illetve a Litera Podcast is.

Május 24-én, pénteken a szervezők MargóFAKT néven rendhagyó irodalomórákra várnak középiskolai osztályokat, jelentkezni az regisztracio@margofeszt.hu e-mail címen lehet.

A Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál programjaira a belépés díjtalan. A fesztiválról további információ a Margó weboldalán és Facebook-oldalán érhető el.

 

(MTI)


Főoldal

2024. április 25.
Elek Tibor tárcáiKopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Kürti László verseiSzabados Attila verseiAjlik Csenge verseiLövétei Lázár László: Szervraktár
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png