Hírek

 

Márai Sándor Napok

a Gyulai Várszínházban

(Augusztus 16-18.)

 

 „A nyárspolgár azt hiszi, hogy a művészet művelődési anyag. A többé-kevésbé normális ember tudja, hogy élmény, amely felveri az életörömet.” – Márai Sándor

 

Az elmúlt években Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválprogramja szerves részévé vált egy-egy, a közelmúlt nemzeti klasszikusainak életműveit középpontba állító programsorozat. A nagy sikerű Székely János Napok és Weöres Sándor Napok után idén, augusztus 16-18. között, három napon keresztül, hat előadással a 120 éve született Márai Sándor munkásságára hívják fel a figyelmet.

Augusztus 16-án 20.30 órakor a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös bemutatójaként láthatja a közönség A kassai polgárokat Szabó K. István rendezésében, Rátóti Zoltánnal, Tóth Augusztával, Blaskó Péterrel, Barta Ágnessel a főbb szerepekben. A bemutató iránt igen nagy az érdeklődés, már hetekkel korábban elfogytak rá a jegyek, ezért a két színház vezetése úgy döntött, hogy a 15-ei főpróbát is megnyitja a közönség számára. Éppen harminc évvel ezelőtt Sík Ferenc rendezte meg a veretes drámát a vár előtt ácsolt színpadon, idén bent, a várszínpadon valósul meg az előadás.

 

A_kassai_polg__rok_-_a_pr__b__n.jpg
A kassai polgárok a próbán

 

A bemutató előtt 17.00 órakor a Gyulai Várszínház Kamaratermében a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata előadása „…én fáradt vagyok Európától” címmel Márai verseiből, prózáiból ad elő egy válogatást.

Másnap, 17-én Élet, bor, humor, avagy az ismeretlen Márai címmel Hirtling István és Mészáros Tibor Márai-estje következik, majd a kassai Thália Színház előadásában (rendező: Beke Sándor) a Kaland című Márai-darab az Erkel Ferenc Művelődési Központban, Kelemen Csabával, Kiss Szilviával a főszerepben.

 

Kaland.jpg
Kaland

 

A harmadik napon, 18-án előbb a Vígszínház produkciójaként a Hallgatni akartam című Márai-mű színpadi adaptációja látható a Kamarateremben, Hegedűs D. Géza előadásában, majd a záróelőadás a Spirit Színház produkciója, az Eszter hagyatéka lesz, Czeizel Gábor rendezésében Gubík Ágival, Perjési Hildával, Tóth Sándorral a főbb szerepekben.

 

Heged__s_D-_G__za.jpg
Hegedűs D. Géza a Hallgatni akartamban


Főoldal

2020. augusztus 13.
Hozzászólást csak regisztrált felhasználó tehet!
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!
Hozzászólások
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.
Ütőér
Vári Fábián László tárcáiMolnár Krisztina Rita tárcái Bék Timur tárcáiKarácsonyi Zsolt tárcái
Versek
Both Balázs versei Lövétei Lázár László: FeketemunkaSzilágyi András verseiTompa Gábor versei
Prózák
Bene Zoltán: Isten, ítéletMárton László: HűKovács Dominik˗Kovács Viktor: Az Öles-Szüdi vonalLégrádi Gergely novellái
Drámák
Téblábolók, avagy eszetlenül váltjuk a rendszertCsík Mónika: Az ember tragédiája - Nyolc és feledik színDarvasi László: Karády zárkájaAcsai Roland: Farkasok
A jó tanuló felel
Nem kötelező
Üzenet a palackban
Tündérkert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
KezdőlapImpresszumMegrendelésProgramokFedélzeti naplóArchívum
Hírlevél Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA