Hírek

 

 ujfejlec

 

Megújul a Bárkaonline

 

A nyár a szabadságok, a pihenés ideje. Mi is igyekeztünk kicsit feltöltődni, de aztán ezerrel dolgoztunk ismét. Többek között a Bárkaonline látható arculatának „átfazonírozásán”, talán úgy is fogalmazhatok, a megújításán. A békéscsabai DOCUFOX Kft. munkatársaival közösen végzett munka a végéhez közeledik, szeptember 1-jén délután már átszabott, megújult felülettel jelentkezünk. (Külön köszönet Krajcsovicz Attilának és Nyisztor Jánosnak.) Akik kezdettől látogatói a Bárkaonline-nak, tapasztalhattak már, hogy időről időre igyekszünk megújítani, gazdagítani portálunk felületét és kínálatát. Természetesen, a hagyományainkhoz hűen, úgy változunk most is, hogy közben meg is maradunk olyannak, amilyennek megismertek, megszerettek bennünket. A vizuális megjelenés és a grafikai arculat új elemekkel bővül, reményeink szerint látványosabb, korszerűbb s ezáltal izgalmasabb lesz, miközben a portál egésze talán még áttekinthetőbb. A képi világ fontos számunkra is, de nem feledkezünk meg arról, hogy az irodalom és a róla szóló beszéd mégiscsak nyelvi szöveg (elsősorban).

A Bárkaonline hátterében továbbra is és meghatározóan ott lesz a nyomtatott Bárka folyóirat. Az online felületen továbbra is célunk a sokszínű, sokoldalú minőségi szolgáltatás, a kortárs magyar irodalom gazdag világában való eligazodás elősegítése (más művészeti területekre, főként a színház és a képzőművészet világára való alkalmi kitekintésekkel). A kortárs magyar irodalom egészére igyekszünk ablakot nyitni továbbra is, minél szélesebbet (befogadókészen minden érték iránt, tekintet nélkül a korra, nemre, származásra és lakhelyre, az uralkodó és háttérbe szorított kánonokhoz, a különböző művészeti irányzatokhoz, csoportokhoz való tartozásra). Olyan ablakot, amelyben a különböző korosztályok tagjai (a nagyszülőktől a minőségi irodalmat kereső középkorúakon, az érettségire készülő fiatalokon át, egészen a kamaszokig, sőt a kiskorú gyermekekig) találnak kedvükre való olvasmányt.

Az új online-arculat látszólag, első látásra, kicsit kevesebbet mutat, mint a korábbi, de valójában sokkal többet, mert mélysége is van, nemcsak felszíne. Érdemes némi időt szánni a meg- és kiismerésére, például a kurzorral a különböző ikonoknál, fejléceknél elidőzni. Nemsokára hírlevelekben is tájékoztatjuk a legfontosabb frissítéseinkről regisztrált látogatóinkat, rendszeres felhasználóinkat, barátainkat.

Kívánom, hogy a Bárkaonline-on való tartózkodás értékekkel való találkozás, hasznos, tartalmas, szórakoztató időtöltés legyen mindenki számára!

 Elek Tibor

főszerkesztő


Főoldal

2014. szeptember 01.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Markó Béla verseiFinta Éva verseiFarkas Wellmann Éva: Szanatóriumi emlékvázlatokKiss Ottó: Lieb Mihály
Ecsédi Orsolya novelláiEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png