Hírek

 

balatonszemes

 

Balatonszemesen lesz az idei JAK-tábor

 

26. JAK-tábor, 2014. augusztus 26–30.

 

A korábbi évtizedektől eltérően, a szigligeti Esterházy-kastély átépítése miatt idén a balatonszemesi Esély Budapest Alapítvány Ifjúsági Táborában rendezi meg a József Attila Kör szokott éves írótáborát augusztus 26 és 30 között. A tábor kiemelt támogatója a MrSale Öltönyüzlet.

 

A József Attila Kör fontosnak tartja, hogy éves találkozójuk ne csupán egy írótábor legyen a sok közül, hanem teret adjon aktuális társadalmi és kulturális témáknak, vitáknak és művészeti csoportoknak is. A hagyományokat követve idén e rendhagyó JAK-tábor fókuszában a rendszerváltás 25. évfordulója kapcsán annak nemzetközi, nemzedéki és a kortárs fiatal irodalmat érintő kérdései állnak majd, rímelve egyúttal a nagy múltú szervezet önálló egyesületté válásának évfordulójára is.

 

Az idei tábor újra nemzetközi programokkal erősödik: a Bécs–Budapest Tranzit legújabb állomásán Hanno Millesi osztrák író lesz a vendégünk, akivel Kiss Noémi író beszélget. Továbbá  meghívottjaink között szerepel Parti Nagy Lajos és Grecsó Krisztián is.

 

A korábbiaknál is erősebben lesznek jelen a társművészetek. Színházi programként Mikó Csaba 2013-ban a Színházi Dramaturgok Céhe által a legjobb új magyar drámának járó Vilmos-díjat elnyerő Apátlanok című drámáját, valamint Grecsó Krisztián tárcái alapján készült Daru én vagyok című előadást mutatjuk be. Kerekasztal-beszélgetés keretében levetítjük Lichter Péter a Magyar Filmkritikusok Díját elnyerő Rimbaud című kísérleti filmjét, illetve  Szőcs Petra a Cannes-i Filmfesztiválon is sikerrel bemutatott A kivégzés című kisfilmjét. Az Akademie Schloss Solitude korábbi ösztöndíjas alkotói és társaik (Jelena Anđelovski, Tóth Kinga, Orfeas Skutelis, Milan Aleksić) egy kiállítással egybekötött performanszt hoznak Balatonszemesre. A Barbi & Jancsó (from Blahalouisiana) duó  pedig különleges akusztikus koncertet ad.

 

Az irodalmi élet újabb szereplői közül ezúttal a Gömbhalmaz, valamint A tudás 6alom projekt folytatásaként megszületett Színész Bob és a Slamkölykök csapata mutatkozik be. A PopJAK különkiadásaként pedig William Gibson 30 évvel ezelőtt megjelent, korszakalkotó Neurománc című regényéről lesz beszélgetés.

 

Természetesen a 26. JAK-tábor sem múlhat el a műhelymunkák nélkül. Idén versszemináriumot tart Kabai Lóránt, költő, a Műút szerkesztője, Cserna-Szabó András író, a Hévíz folyóirat szerkesztője a gasztro- és kispróza alapjait mutatja meg, Gáspár Ildikó, az Örkény Színház dramaturgja, rendezője, a színházi adaptáció és a narráció drámai lehetőségeinek módszereibe vezeti be a jelentkezőket. Az elmúlt évekhez hasonlóan pedig újra lesz slaminárium, ezúttal Pion István és Csider István Zoltán, a Slam.Pont című kötet szerzőinek vezetésével.

 

A sok szempontból rendhagyó és különleges táborba augusztus 4-ig kedvezményesen lehet jelentkezni!

 

A jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információk: http://jozsefattilakor.hu/2014/07/22/26-jak-tabor/

 

A JAK-tábor kiemelt támogatója a Mr. Sale Öltönyüzlet. – www.mrsale.net

További támogatók: NKA, MASZRE, EMMI, Osztrák Kulturális Fórum 

Az Esély Budapest Alapítvány honlapja: www.eselybudapest.hu

 


 

Főoldal

 

2014. július 22.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png