Hírek

A költészet napja alkalmából verfesztivált rendeznek Békéscsabán, melynek keretén belül 24 órás versmondás, kortárs szerzőkről szóló fotókiállítás, valamint fiatal Békés megyei költők bemutatkozása is várható.

 versfolyam

 

Meghívó

 

A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság tisztelettel és szeretettel meghívja önt és kedves ismerőseit a költészet napi rendezvényeire

 

VERSFESZTIVÁL

*

KOR-KÖR-KÉP KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

KOCSIS CSABA KORTÁRS KÖLTŐKRŐL, ÍRÓKRÓL KÉSZÍTETT FOTÓI ÉS FOTOGRAFIKÁI

*

KÖTET NÉLKÜL –

FIATAL BÉKÉS MEGYEI KÖLTŐK BEMUTATKOZÁSA

 

Versfesztivál az Ibsen ház udvarán és a Szarvasi Vízi Színházban. Verseljünk együtt, mert az jó! Verset olvasni, verset mondani, verset hallgatni jó. A költői szóban olyan erő van, ami nélkül nem létezhetünk, s ami mással nem is pótolható. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Békéscsabai Jókai Színház és a szarvasi Cervinus Teátrum A költészet napja alkalmából irodalmi fesztiválra hív minden verset szerető olvasót, alkotót, költőt, színművészt, színiiskolást. Békéscsabán, az Ibsen-ház udvarán és a Szarvasi Vízi Színházban újra 24 órás versmondó és versolvasó fesztivál lesz. A program 2013. április 10-én déli 12-kor indul, és másnap József Attila születésnapján, 12 órakor ér véget. 

A monstre irodalmi program kezdete előtt, 11.45- kor kerül sor Kocsis Csaba Kor-Kör-Kép című kortárs költőket, írókat bemutató fotó-, fotografikai kiállításának megnyitására. Az alkotó a 24 órás versfesztivál első fellépői között is jelen lesz, kortárs költők általa megzenésített verseinek előadásával, illetve elhangzik majd a Pilátus a keresztúton című saját verse is.

A versfesztiválon többen, intézmények, munkahelyi kollektívák, baráti társaságok csapatostól vesznek részt. A Körös Irodalmi Társaság tagjai (többek között Bondár Zsolt, Csillag Tamás, Dávid Péter, Elek Tibor, Farkas Wellmann Éva, Fodor György, Kiss László, Kőszegi Barta Kálmán, Szávai Krisztina, Szilágyi András) 10-én (szerda) délután 16.00 és 17.00 óra között olvassák fel kedves verseiket, illetve a költők egy-egy saját versüket is. A KIT díszvendége a társaság oszlopos tagja, alelnöke, kiváló versmondója, Banner Zoltán, aki József Attila és erdélyi költők versei mellett szintén előad majd saját verseket is.

A versfesztivál keretében, annak részeként, 18.00 órától a Jókai Szalonban Kötet nélkül – Fiatal Békés megyei költők bemutatkozása címmel a Körös Irodalmi Társaság öt fiatal alkotójával, Bondár Zsolttal, Csillag Tamással, Dávid Péterrel, Fodor Györggyel, Szávai Krisztinával és verseikkel ismerkedhet meg immár alaposabban és szélesebb körben az érdeklődő közönség.

 

KOR-KÖR-KÉP KIÁLLÍTÁS

 

Kocsis Csaba fotói, illetve fotografikái 2013

 

Békéscsaba, Jókai Szalon

 

BANNER ZOLTÁN

 

BÍRÓ GYULA

 

BUDA FERENC

 

CSOÓRI SÁNDOR

 

ELEK TIBOR ÉS ESTERHÁZY PÉTER

 

FARKAS WELLMANN ÉVA

 

FECSKE CSABA

 

FEKETE VINCE

 

GERGELY ÁGNES

 

GRECSÓ KRISZTIÁN

 

HARTAY CSABA

 

JÓKAI ANNA

 

JUHÁSZ FERENC

 

KÁNYÁDI SÁNDOR

 

KISS JUDIT ÁGNES

 

KISS OTTÓ

 

KOCSIS CSABA

 

LACKFI JÁNOS

 

MEZEY KATALIN ÉS OLÁH JÁNOS

 

NAGY GÁSPÁR ÉS KÖRMENDI LAJOS

 

SARUSI MIHÁLY

 

VÁRI FÁBIÁN LÁSZLÓ ÉS TORNAI JÓZSEF

 


 

Főoldal

 

2013. április 06.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png