Hírek

 

 

 

 

drognaplo-osz-sima

 

 

 

Ősz. Kárpát-medence. Drognapló

 


Folytatódik Kubiszyn Viktor Drognapló című regényének körútja, ezúttal a Kárpát-medencében. A nagy sikerű tavaszi könyvbemutató-körút után, a nyári fesztiválokon túl október végétől Erdélyt, Felvidéket, a Vajdaságot, Csehországot és Kárpátalját veszi célba a Drognapló. Az őszi körút elsősorban az iskolákban tartandó előadásokra, a megelőzésre és az ártalomcsökkentésre fókuszál, de ugyanúgy lesznek "tanármentes", nyilvános irodalmi események is, mint eddig.

A prevenciós-irodalmi témájú beszélgetések kiterjesztése azért is lényeges, mert a határokon nem áll meg a drogprobléma. Épp ezért a kétoldalú párbeszéd mindenhol szükséges és fontos ebben a témában. A beszélgetések adta tapasztalat sem egysíkú, hiszen ahogy a szerző gazdagítja a hallgatóság ismereteit, úgy ők is aktív részeseivé válhatnak egy olyan eszmecserének, melynek megléte és fenntartása fontos lenne egy olyan társadalomban, ahol a mértéktelen fogyasztás helyett a döntésbeli és használatbeli tudatosság lenne érték. A cél továbbra is az őszinte kommunikáció a függőség témájáról és a fogyasztás lehetséges veszélyeiről.

Az őszi Drognapló körút a harmadik beszélgetéssorozat Kubiszyn Viktorral, Az első, tavaszi körút útvonala a nagyobb magyar városokat érintette (Győr, Pécs, Szeged, Szolnok, Debrecen, Miskolc, Békéscsaba), a nyári pedig a nagyobb zenei és ifjúsági fesztiválokat (VOLT, EFOTT, Hegyalja Fesztivál, Gombaszögi Nyári Tábor, ÉlesztŐ,Sziget fesztivál, O.Z.O.R.A.). Október 24-én Tordán, a Jósika Miklós Elméleti Líceumban kezdődik a körút, részt veszünk a 10. Látó irodalmi játékokon Marosvásárhelyen, majd Székelyudvarhely után a Felvidékre megyünk.

Az őszi körút helyszínei:

Erdély Torda, Marosvásárhely, Székelyudvarhely Felvidék Komárom, Kassa, Ipolyság, Pozsony, Nyitra, Léva
Csehország
Prága Vajdaság Kishegyes, Szabadka Kárpátalja Munkács

Részletes információk folyamatosan a https://www.facebook.com/drognaplo oldalon.


Kubiszyn Viktor 1979-ben született Miskolcon. A kétezres évek elején filmes újságíró, filmkritikus. 1995-2002 és 2005-2009 között aktív kábítószerfüggő. Könyvei: Filmflesskönyv (egybegyűjtött filmes írások, Underground Kiadó 2011), Drognapló (Jószöveg Műhely Kiadó, 2011).

Film a Drognapló kapcsán Kubiszyn Viktorról itt.

Információk a szerzőről:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kubiszyn_Viktor


Drogosnak lenni nem érdem. Leszokni a drogokról sem különösebben az. Ne várd, hogy meghajoljon ezért előtted a világ. Viszont beszélni a kalandról hasznos lehet. Ha ezt izgalmasan teszed, még élvezetes is. Viktor könyve ilyen: hasznos és élvezetes.” (Kiss Tibi, a Quimby zenekar frontembere)

Támogató: Welt 2000 kft.

Szakmai partnerek: Litera.hu, Kék Pont Alapítvány, Magyar Református Egyház – KIMM Drogterápiás Otthona


További információ:
Lukács Barbara
drognaplo.sajto@gmail.com
+36202006662

 

 


 

Főoldal

 

2012. október 19.
Vissza
Hozzászólást csak regisztrált felhasználó tehet!
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!
Hozzászólások
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.
Hírek
Ünnepi Bárka-est és díjkiosztóNagy Gábor és Paszkál Gilevszki kapta a 2019-es Balassi Bálint-emlékkardotElhunyt Tandori DezsőTakács Zsuzsa az Artisjus irodalmi nagydíjasa
Ütőér
Lövétei Lázár László tárcái Kiss Judit Ágnes tárcáiMárton László tárcái Csehy Zoltán tárcái
Versek
Jász Attila verseiLanczkor Gábor versei Muszka Sándor verseiGrecsó Krisztián versei
Prózák
Kiss Judit Ágnes: FeketemagyarHidi Tünde: ÖrökségEgressy Zoltán: Hold onJózsa Péter: Nicolo kapitány jól fizető útja
Kritikák
A balladák vége - Muszka Sándor: SzégyenOtthonosan a szövegbenHátrahagyottakGyermekkor a szögesdróton túl
Drámák
Acsai Roland: Farkasok Pozsgai Zsolt: A SzellemúrnőGyőrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Jácint pereVörös István: Pisztoly az asztalon
A jó tanuló felel
Nem kötelező
Üzenet a palackban
Tündérkert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
KezdőlapImpresszumMegrendelésProgramokFedélzeti naplóArchívum

Hírlevél Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA