Hírek

 

 

 

 

drognaplo-osz-sima

 

 

 

Ősz. Kárpát-medence. Drognapló

 


Folytatódik Kubiszyn Viktor Drognapló című regényének körútja, ezúttal a Kárpát-medencében. A nagy sikerű tavaszi könyvbemutató-körút után, a nyári fesztiválokon túl október végétől Erdélyt, Felvidéket, a Vajdaságot, Csehországot és Kárpátalját veszi célba a Drognapló. Az őszi körút elsősorban az iskolákban tartandó előadásokra, a megelőzésre és az ártalomcsökkentésre fókuszál, de ugyanúgy lesznek "tanármentes", nyilvános irodalmi események is, mint eddig.

A prevenciós-irodalmi témájú beszélgetések kiterjesztése azért is lényeges, mert a határokon nem áll meg a drogprobléma. Épp ezért a kétoldalú párbeszéd mindenhol szükséges és fontos ebben a témában. A beszélgetések adta tapasztalat sem egysíkú, hiszen ahogy a szerző gazdagítja a hallgatóság ismereteit, úgy ők is aktív részeseivé válhatnak egy olyan eszmecserének, melynek megléte és fenntartása fontos lenne egy olyan társadalomban, ahol a mértéktelen fogyasztás helyett a döntésbeli és használatbeli tudatosság lenne érték. A cél továbbra is az őszinte kommunikáció a függőség témájáról és a fogyasztás lehetséges veszélyeiről.

Az őszi Drognapló körút a harmadik beszélgetéssorozat Kubiszyn Viktorral, Az első, tavaszi körút útvonala a nagyobb magyar városokat érintette (Győr, Pécs, Szeged, Szolnok, Debrecen, Miskolc, Békéscsaba), a nyári pedig a nagyobb zenei és ifjúsági fesztiválokat (VOLT, EFOTT, Hegyalja Fesztivál, Gombaszögi Nyári Tábor, ÉlesztŐ,Sziget fesztivál, O.Z.O.R.A.). Október 24-én Tordán, a Jósika Miklós Elméleti Líceumban kezdődik a körút, részt veszünk a 10. Látó irodalmi játékokon Marosvásárhelyen, majd Székelyudvarhely után a Felvidékre megyünk.

Az őszi körút helyszínei:

Erdély Torda, Marosvásárhely, Székelyudvarhely Felvidék Komárom, Kassa, Ipolyság, Pozsony, Nyitra, Léva
Csehország
Prága Vajdaság Kishegyes, Szabadka Kárpátalja Munkács

Részletes információk folyamatosan a https://www.facebook.com/drognaplo oldalon.


Kubiszyn Viktor 1979-ben született Miskolcon. A kétezres évek elején filmes újságíró, filmkritikus. 1995-2002 és 2005-2009 között aktív kábítószerfüggő. Könyvei: Filmflesskönyv (egybegyűjtött filmes írások, Underground Kiadó 2011), Drognapló (Jószöveg Műhely Kiadó, 2011).

Film a Drognapló kapcsán Kubiszyn Viktorról itt.

Információk a szerzőről:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kubiszyn_Viktor


Drogosnak lenni nem érdem. Leszokni a drogokról sem különösebben az. Ne várd, hogy meghajoljon ezért előtted a világ. Viszont beszélni a kalandról hasznos lehet. Ha ezt izgalmasan teszed, még élvezetes is. Viktor könyve ilyen: hasznos és élvezetes.” (Kiss Tibi, a Quimby zenekar frontembere)

Támogató: Welt 2000 kft.

Szakmai partnerek: Litera.hu, Kék Pont Alapítvány, Magyar Református Egyház – KIMM Drogterápiás Otthona


További információ:
Lukács Barbara
drognaplo.sajto@gmail.com
+36202006662

 

 


 

Főoldal

 

2012. október 19.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png