Hírek

 

 

 

Hatvan kiadó könyvei

a 28. Marosvásárhelyi Nemzetközi

Könyvvásáron

 

Összesen hatvan kiadó könyveit lehet megtalálni a 28. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amely csütörtökön kezdődik az erdélyi városban. A vasárnapig tartó rendezvény számos író-olvasó találkozót kínál az irodalomkedvelőknek és az olvasás iránt érdeklődőknek.

 

Két rendhagyó év után a Romániai Magyar Könyves Céh ismét megszervezi a legnagyobb romániai magyar könyves seregszemlét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház épületében. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt csak online tudták megtartani, tavaly a korlátozó intézkedések miatt pedig csak szűkebb keretek között.

Káli Király István főszervező elmondta, hogy a kiadók mintha óvatosabbak lettek volna az idén, így nincs annyi kiadó és könyv, mint 2019-ben, de így is 29 kiadó lesz jelen saját könyveivel, a vásárban pedig összesen hatvan kiadó könyvei találhatók meg, ami mintegy kilencezer könyvcímet jelent.

A vásáron jelen lesz meghívottként többek között Bereményi Géza, Berg Judit, Garaczi László, Tolnai Ottó, Darvasi László, Nyáry Krisztián, Kiss Noémi, Markó Béla és Szabó Róbert Csaba – sorolta, hozzátéve, hogy magyarországi és erdélyi szerzőket, illetve az idősebb és a fiatalabb korosztály tagjait is meghívták, így igen színes a paletta. Rámutatott: a vásár mottója a Könyvben utazunk. Idén az irodalomra összpontosítanak, főként könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal várják az érdeklődőket.    

Káli Király István a beszélgetések közül kiemelte a Korszellem, értékrend, emberiesség a mai magyar irodalomban címűt, amelyen Bereményi Géza, Korpa Tamás, Markó Béla, Péntek Orsolya, Tolnai Ottó és Vida Gábor vesz rész meghívottként. Egy másik beszélgetésen a meghívottak azt boncolgatják, hogy mi a jelentősége a mai magyar irodalomban a női jelzőnek. Ezen jelen lesz Berg Judit, Kiss Noémi, Márton Evelin, Papp-Zakor Ilka, Péntek Orsolya, Szőcs Petra és Tóth Krisztina, a moderátor Torma Mária.

 

(MTI, Székelyhon)


Főoldal

2022. november 09.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png