Papírhajó - Mentőöv

IMG_0975.JPG

 

Kisné Sajben Kitti

Kalózos kihívás

 

Október 9-én találkozhatott először a Békés megyei közönség Veszpi Gyula Főkalóz kapitány kalandmesék című mesekönyvével, a békéscsabai Líra-Móra könyvesboltban. A nagyérdemű számára ismerős lehetett már e név, a Bárkaonline felületén, valamint a Macskamuzsika antológiában és a Dödölle kalendáriumban jelentek meg a szerzőnek meséi. Idén pedig a Cerkabella Könyvkiadó gondozásában, kilenc mesével egy teljes mesegyűjteménye jelent meg, Mándi-Kövesdi Dóra illusztrációjával.

Hogy milyen egy író-olvasó találkozó Veszpi Gyulával? Mint a kötet: humoros, kedves, családias, a végén kalanddal fűszerezve. A beszélgetés során kiderült a szerzőről, hogy hazaérkezett, hisz gyermekéveit Újkígyóson, gimnáziumi éveit Békéscsabán töltötte. Az otthon melege, az ottalvós pizsipartik a nagymamánál mind fontos szerepet játszanak az első kötetes szerző meséinek előkészületeinél, akárcsak az esti nevetgélések a srácaival. Mert, ahogy ő mondja: „Az a cél, hogy ne a mese elunása miatt aludjon el a gyerek, hanem hogy a nap vége egy jó kis kuncogás legyen elalvás előtt!”

 

image_6487327__1_.JPG

 

S hogy mi a titok, amikor megszületik egy mese? Az őszinteség, a hitelesség, na meg persze a humor. A Veszpi-mesék klasszikus mesei elemekkel átszőtt történetek, sok ismerős szereplővel: hétfejű sárkány, egy pösze kalózkapitány, tündérek, Szivárvány-tó… de felbukkan egy beszélő labda, egy zoknilopó polip, sőt a jedik is, és persze Batman is szóba kerül.

 A beszélgetés végén pedig egy igazi kalózos kihívás várta a gyerekeket: a könyvek között elrejtett aranypénzeket kellett összegyűjteniük, amiket magukkal vihettek a kellemes délelőtt emlékeként. Előtte azonban tátott szájjal hallgatták végig a szerző meséit, mintha csak apu olvasna fel este…


 

Főoldal

2021. október 13.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png