Hírek

 

 

 

 

 

Bognár Péter az idei Petri-díjas



Tizenegy éve, 2000-ben halt meg Petri György. A díjat tavaly, a kerek évforduló alkalmából hozták létre. A díjazott megkapja Louise McCagg, Robin Ami Silverberg és Böröcz András alkotását, másrészt a Magvető Kiadó megjelenteti a szerző első kötetét. A kuratórium úgy döntött, hogy ezentúl az előző évi díjazott - ezúttal Kemény Lili - is vegyen részt a döntésben.

A 2011. évi díjazott Bognár Péter. A döntés előtti rövid listán Bognár Péter költő, Gazdag Péter drámaíró, Zsembery Péter prózaíró szerepelt. A díjátadó ezúttal nem Petri születésnapján, hanem annak előestéjén, december 21-én 17 órakor volt az Nn Galéria Petri Termében. Várady Szabolcs mondott laudációt. És bár Bognár Péternek 2005-ben megjelent egy vékony versfüzete egy rövid életű kiadónál, mivel semmilyen visszhangot nem váltott ki, a kuratórium fontosabbnak ítélte a díj alapvető célját: felhívni a figyelmet egy kevéssé ismert, nagyon eredeti tehetségre.


A kuratórium tagjai 2011-ben: Forgách András, Karádi Éva, Kemény Lili, Radnóti Sándor, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs.


(Forrás: litera.hu)



2011. december 21.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Farkas Wellmann Éva: Magad lehetszHáy János: TermoszBíró József verseiKürti László versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png